Autoři Dauntless se hry Monster Hunter nebojí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Dauntless se hry Monster Hunter nebojí

Autoři Dauntless se hry Monster Hunter nebojí

David Plecháček

David Plecháček

19. 6. 2017 13:59
Reklama

V zimě se konají dvě velké akce, na nichž může dojít k představení nových her. PlayStation Experience, zkráceně PSX, která debutovala před třemi lety při dvacátém výročí PlayStationu. Stejný rok jako PSX debutoval i Geoff Keighley se svou vlastní show The Game Awards. Na ní jsme před půl rokem viděli první záběry z Dauntless, exkluzivity pro PC ve stylu Monster Huntera. A vývojáři z Phoenix Labs asi nebyli nadšení, když o půl roku později Capcom oznámil Monster Huntera, mimo jiné i na PC...

Jenže alespoň podle výkoného producenta Jesse Houstona se studio nebojí konfrontace, ale na nového Monster Huntera se naopak těší. „Čím více AAA her do tohoto žánru přibude, tím širší bude,“ řekl. „Historicky je komunita okolo těchto her na západě spíše niche. Ale osobně jsem vážně rád, že v tomto žánru bude více her, které nebudou jen na mobilních platformách,“ řekl.

Monster Hunter totiž sice začal na PlayStationu 2 a později se objevil i na domácích konzolích od Nintenda, ale nejčastěji je spojován s kapesními zařízeními. Monster Hunter: World bude první ne-handheldovou multiplatformní hrou v sérii a první hrou na velké konzole od MH3 Ultimate z roku 2012.

Pokud jste po odhalení nového dílu MH začali váhat, na kterou hru se těšit víc, Houston podotýká, že obě dvě dělí odlišná perspektiva. „Obě dvě hry jsou v základu singleplayerové, ale my se vydáváme cestou Destiny. Proto se soustředíme i na kooperaci a Dauntless bude always online,“ řekl. Pokud se vydáte na lov sólo, čeká vás jiný zážitek, a u některých monster byste mohli pro jejich obtížnost narazit.

Marketingový ředitel Nick Clifford dodal, že hráči série Monster Hunter a Dauntless nejsou takové spojené nádoby, jak si většina lidí myslí. „Ptáme se našich testerů už od alfa verzí, jaká je jejich oblíbená hra. Pravda, mnoho lidí říká Monster Hunter, ale většinou zazní Warframe a Path of Exile – tedy další PvE co-op hry,“ dodal. A tyto hry spojuje ještě jedna další vlastnost. Dauntless bude také free-to-play.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama