Take-Two zakázalo editor pro GTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two zakázalo editor pro GTA

Take-Two zakázalo editor pro GTA

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 6. 2017 14:46 8
Reklama

V posledních dnech jste mohli narazit na informaci o tom, že vývoj editoru modifikací pro GTA IV a GTA V byl zcela zastaven a tento byl navíc stažen z oficiálních zdrojů ke stažení. Nástroj jménem OpenIV museli tvůrci odstranit poté, co jim Rockstar a potažmo hlavně Take-Two pohrozili žalobou.

příspěvku na webu editoru autoři popisují své rozhodnutí vzdát se práv na další vývoj ve jménu úspory času i peněz – jít do právního boje s nejistým výsledkem a na jehož konci by se mohlo nacházet tak akorát dosažení kýžené volnosti, to se tvůrcům zkrátka nevyplácí.

A tak se rozhodli pro okamžité ukončení vývoje a stihli si ještě rýpnout do způsobu, jakým zmíněné vydavatelství komunikuje. To prý jen na vysvětlenou dodalo, že zmíněný nástroj může sloužit k překonávání ochrany titulu a že porušuje podmínky použití. To je ovšem na jednu stranu pravda, neboť tvůrci používané reverzní inženýrství Rockstar v podmínkách používání hry výslovně zakazuje.

O pár dní později nicméně samotní Rockstaři prolomili mlčení a vydali vlastní prohlášení, ve kterém společnost vysvětluje, kterak je možné za pomocí OpenIV provádět nekalosti i v on-line režimu hry, a to už je pro společnost i pro komunitu zkrátka velký problém.

Jedním dechem však vývojáři dodávají, že aktuálně hledají možnosti, jak umožnit kreativní komunitě i nadále vyvíjet modifikace pro singleplayerový režim hry tak, aby nikdo nemohl zasahovat do multiplayeru.

Jak toho ale chtějí docílit, to zatím zůstává zahaleno tajemstvím a nám tedy nezbývá než držet palce, ať se to podaří. Útok na samotnou modařskou komunitu a na její kreativitu by totiž mohl mít v běhu na dlouhou trať celkem veliké následky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama