Nintendo: Voice chat přes mobil bude lepší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo: Voice chat přes mobil bude lepší

Nintendo: Voice chat přes mobil bude lepší

David Plecháček

David Plecháček

16. 6. 2017 13:49 3
Reklama

Máte rádi online multiplayerové hry, které můžete hrát s někým, koho znáte? Pak asi víte, že jsou nepostradatelnou součástí sluchátka s mikrofonem, abyste se mohli s přáteli dorozumívat. Pokud máte Switch, je to trochu problematické. Nintendo před časem představilo jako řešení mobilní aplikaci, skrze kterou to bude možné. 

Veřejnost na mobilní řešení ale kouká s nedůvěrou, a proto se na letošní E3 k této problematice vyjádřil sám Reggie Fils-Aime. Magazínu Kotaku řekl: „Opravdu si myslíme, že použití telefonu bude vhodnější a robustnější provedení. Vhodnější co se týče API, které můžeme vložit do mobilní aplikace, a také kvůli tomu, že telefony jsou všudypřítomné a že nám umožňují rychleji vylepšovat a updatovat službu. To jsou důvody, proč si myslíme, že toto provedení – speciálně skrze mobilní aplikace – bude ve výsledku lepší pro samotné hráče.“

Fils-Aime přiznává, že to zprvu může vypadat těžkopádně, ale údajně jsme viděli jen jeden příklad, jak voice chat bude fungovat. „Viděli jste provedení jen od jednoho konkrétního dodavatele. Nebude to jediné řešení,“ řekl v reakci na řešení společnosti Hori, které si můžete prohlédnout v galerii. Tak či tak ale budeme potřebovat k voice chatu smartphone.

Online multiplayer je v současné době zdarma, ale od roku 2018 se to změní. Nintendo si ale nebude účtovat zdaleka tolik, kolik chtějí ostatní výrobci konzolí, tedy Microsoft a Sony. Společnost počítá s částkou 20 dolarů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama