Xbox One X Microsoftu vydělávat nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One X Microsoftu vydělávat nebude

Xbox One X Microsoftu vydělávat nebude

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 6. 2017 08:38 23
Reklama

Nebývá zvykem aby samotné prodeje konzolového hardware posílaly finanční statistiky společností do zelených čísel. Právě naopak, obvykle zisk z prodeje konzolí alespoň z počátku nestačí ani na pokrytí výrobních nákladů a výdělek putuje do kapes firem z prodejů her, periferií a služeb. A nejinak tomu bude i přes vysokou cenu u nového Xbox One X.

Na druhou stranu není jasné, zda bude na novém Xboxu Microsoft tratit, nebo se alespoň konzole sama zaplatí. Phil Spencer, komentující tuto situaci pro BusinessInsider, žádné bližší informace neposkytl. "Nechci si nějak hrát s čísly, ale ve výsledku nesmíte brát výrobu konzolového hardwaru jako zisk generující část byznysu. Zisk generující je prodej her,” uzavřel rozhovor.

Spencer se navíc v rozhovoru pro Ars Technica nechal slyšet, že Xbox One X není dle jeho názoru konzole, kterou by si koupil každý. Má dle něj zalepit díru na trhu 4K technologií a uspokojit především náročnější hráče, toužící po prémiovém virtuálním zážitku, ať už se jedná o vyšší rozlišení nebo vysoký framerate. Zároveň upozorňuje na poměr majitelů Full HD a 4K televizí, který stále hovoří jasně v prospěch starší technologie.

Postupem času výrobní náklady klesají, což s sebou přináší i pád cen samotného produktu. Během určitého časového období se tak finanční poměr obrátí k lepšímu. Napomoci by tomu mohlo i masivnější rozšíření 4K technologií. Přibývající domácnosti vlastnící 4K televizor budou v případě nákupu konzole jistě sahat spíše po strojích podporujících aktuální trend, než po pomalu stárnoucím Full HD.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama