Unruly Heroes převede do hry čínskou klasiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Unruly Heroes převede do hry čínskou klasiku

Unruly Heroes převede do hry čínskou klasiku

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2017 11:36 5
Reklama

Na E3 nám chybí menší projekty. Oni tam pochopitelně budou, ale zatím se jim nedostává tolik prostoru, kolik bychom si přáli. Pojďme si ale říct alespoň o jednom projektu, který nás zaujal. O Unruly Heroes.

Unruly Heroes je krásná plošinovka, jejíž příběh se inspiroval čínským románem „Journey to the West“ ze 16. století. Autorství se připisuje Wu Čcheng-enovi, jednomu z nejznámějších básníků mingského období. Putování na západ, jak se do češtiny kniha překládá, je jeden ze čtyř klasických románů čínské literatury. Vypráví příběh buddhistického mnicha Süan-canga pro posvátné svitky súter z říše Tchangů až do Indie.

Cesta na západ je silně mytologické a fantaskní dílo. Ve svém jádru odráží čínské lidové náboženství, učení buddhismu a konfucionismu, ale především se v něm objevuje satira na tehdejší společnost a zklamání nad jejím vývojem, respektive nad jejím úpadkem.

Román vyšel poprvé na západě až ve dvacátém století, a to pod názvem Monkey: A Fairy Tale. Ačkoliv název zdánlivě popisu knihy neodpovídá, mohou za to úvodní kapitoly. V nich Čcheng-en sleduje osudy opičího krále. Ten později doprovází Süan-canga na cestě pro sútry spolu s písečným mnichem a jedním čuníkem.

Právě oni budou evidentně hlavními hrdiny nové hry. Doufejme, že vedle krásného vizuálního pozlátka bychom mohli zábavnou formou poznat i jednu čínskou klasiku, ke které bychom se jinak možná ani nedočkali. Unruly Heroes vyjdou zkraje roku 2018 na PC, PS4, XO a Nintendu Switch.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama