Sega přemýšlí o portu Yakuzy a Persony na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega přemýšlí o portu Yakuzy a Persony na PC

Sega přemýšlí o portu Yakuzy a Persony na PC

David Plecháček

David Plecháček

15. 6. 2017 09:44 6
Reklama

Sega nedávno vydala dvě své starší hry na PC. Na původní Bayonettu i Vanquish by se možná v kruzích PC hráčů zapomnělo, ale protože se obě hry těší skvělé pověsti, vydání po letech komunita přivítala. Sega se evidentně trefila do černého. V záloze má ale ještě několik dalších sérií, které na PC dlouhá léta absentují. A možná i na ně časem dojde.

Něco takového načal John Clark, senior vice prezident evropské divize, v rozhovoru pro PCGamer, který se na tuto otázku zeptal. „Kdybych vás požádal, abyste mi napsali seznam deseti her, které na PC od Segy chcete, nebyl by to pravděpodobné odlišný seznam od toho, který máme. Mohl bych kohokoli požádat i u nás: 'Napiš mi list.' Ale čím to je, že by se opět shodoval? Myslím, že existují hry, ke kterým mají lidé blízký vztah.“

Narážel tím na sérii Yakuza. „Yakuza na tomto seznamu samozřejmě je, bavíme se o ní. Bylo by skvělé, kdybychom ji dostali před PC publikum.“ A když už je řeč o Yakuze, co třeba Persona? „Samozřejmě! Snažím se být napřed a tipnout si, na co se zeptáte poté. Nemyslíme, že by to nebylo možné a že by tato konverzace nebyla na stole. Už jenom fakt, že ji vedeme, je určitá vizitka. Jsou konstruktivní a díky nim poznáme hodnotu her, cenu naší komunity, jednotlivých IP. Každá naše IP žije dál a neustále bude růst,“ řekl.

Samozřejmě nemůžeme z těchto slov vzít jen to, že se obě série dřív nebo později s jistotou podívají na počítače, ale je sympatické, že si je Sega zájmu vědomá. To, že Bayonetta ani Vanquish nezapadly, možná odstartuje ještě něco většího a pro někoho i zajímavějšího. Na druhou stranu víme, že PlatinumGames byli portu dlouhodobě naklonění, a kdo ví – i to mohlo sehrát svou roli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama