Podpora her z prvního Xboxu bude menší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podpora her z prvního Xboxu bude menší

Podpora her z prvního Xboxu bude menší

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 6. 2017 08:48 6
Reklama

Zpětná kompatibilita na konzolích je tématem, které v nedávné době opět rozbouřilo vlny internetu. Ať už patříte k těm, kteří ji na Xboxu One aktivně využívají, nebo spíše mezi ty, kteří starší hry raději nechávají minulosti a nevěří, že má taková služba reálný smysl, Microsoft do svého programu investuje nemalé úsilí a na letošní E3 oznámil podstatné rozšíření. Nebude ale tak velké, jak byste možná čekali.

To, že si na Xboxu One již brzy budeme moci zahrát i některé hry z vůbec první konzole od Microsoftu, je rozhodně potěšující zpráva pro všechny nostalgiky. V rozhovoru pro Giant Bomb ale sám Phil Spencer uvedl, že podpora původního Xboxu rozhodně nebude tak velká, jako je tomu v případě stále rostoucí knihovny titulů z Xboxu 360.

Má to hned dva důvody - tím prvním je mnohem obtížnější získání práv, tím druhým pak větší technické komplikace. To, že knihovna her z prvního Xboxu nebude tak velká, je hlavním důvodem, proč bylo oznámení její podpory na Xboxu One mnohem skromnější než v případě předloňského odhalení zpětné kompatibility her z minulé generace. Momentálně víme jen o dvou potvrzených titulech, které by se do programu měly dostat. Jedná se o Crimson Skies a Fusion Frenzy.

Knohovna her z Xboxu 360 zatím utěšeně narůstá a aktuálně čítá více než 380 titulů. Patří mezi ně třeba trilogie Bioshock, Dead Space, Mass Effect, několik dílů série Call of Duty, Gears of War, Dark Souls nebo Red Dead Redemption a mnoho dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama