Metro Exodus nebude open-world
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metro Exodus nebude open-world

Metro Exodus nebude open-world

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 6. 2017 15:03 15
Reklama

Alespoň ne v pravém slova smyslu. Byť se tomu z prvního traileru mohlo zdát, pokračování hutné sci-fi série Metro nenabídne k prozkoumávání otevřený svět, pouze své typicky lineární a propracované lokace patřičně nafoukne. Jon Bloch, výkonný producent titulu, tím v rozhovoru pro PCGamesN chladí hlavy nadšených fanoušků, očekávajících hratelnost S.T.A.L.K.E.R ve světě Metro 2033.

„V prvé řadě se neodkláníme od klasické lineární hratelnosti Metro. Tu stále máme, ale ze hry děláme něco co bych nazval sandboxový survival,“ nechal se slyšet. „Máme i velké lokace, nabízející mnohem více svobody, jsou nelineární, ale jsou protkané příběhem. Ten se tak bude odvíjet skrz přísně lineární i otevřená místa. Není to takový open-world, jaký si hráči představují, ale můžeme hráči nabídnout mnohem více svobody než dříve,“ osvětluje Bloch filozofii hry.

Ve výsledku to tedy znamená, že hra bude střídat koridory s otevřenými prostranstvími, na kterých se otevřou dveře taktice a boji o přežití. To není ani v rámci série úplná novinka, i předchozí díly čas od času nabídly určitým způsobem rozšířené lokace s více možnostmi průchodu. Zároveň to znamená, že Metro úplně neopouští od prvku, který mu dává jméno, čili tunelů. I když má být Exodus právě o útěku z Moskevského dopravního systému a putování zdevastovaným Ruskem, do stísněných tunelů přeplněných monstry a nevrlými přeživšími se nejspíše podíváme také. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama