Sony ukázala šestici her pro PlayStation VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony ukázala šestici her pro PlayStation VR

Sony ukázala šestici her pro PlayStation VR

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 6. 2017 03:05 5
Reklama

Velkým tématem letošní konference Sony zákonitě musela být podpora VR. Přeci jen zařízení PlayStation VR není na trhu ani rok, a už teď na něm není prakticky co hrát. Sony proto ukázala světu šestici větších či menších her, kterou si na následujících řádkách představíme.

Pravděpodobně tou největší hrou pro PlayStation VR není hra od Sony ani od žádného přidruženého studia, nýbrž hra od Bethesdy. A možná jí není překvapivě Fallout, jehož VR verze s jistotou zamíří na PC, ale bude to The Elder Scrolls V: Skyrim. Podle zatím dostupných informací můžeme usuzovat, že Skyrim VR bude PlayStation VR exkluzivní. Hráčům na PC by tak naopak měl zůstat Fallout 4 VR. Do ledového Skyrimu se vypravíme už v listopadu.

Ale teď už se přesouváme k Sony. Jestli nějaké studio VR opravdu tlačí, je to (bohužel) Supermassive Games. Nadaný britský tým, který stojí za hororovou hrou Unitl Dawn a který vydal při launchi PS VR Until Dawn: Rush of Blood, teď na E3 představil další dvě hry. Jednou z nich je The Inpatient. Na první pohled je zřejmé, odkud svůj námět čerpá. Dokonce můžeme předpokládat, že se odehrává ve stejném světě jako příběh deseti přátel, jen možná o několik let dříve, když ještě sanatorium v Blackwoodu fungovalo. Podle všeho se do něj právě The Inpatient vrátíme. Bohužel zatím neznáme datum vydání.

Jenže Supermassive se činili, takže kromě The Inpatient představili i Bravo Team. Jedná se o first-person VR střílečku, o které bohužel vůbec nic nevíme. Ale můžete se podívat na nový trailer..

Vedle toho se ve VR bloku představila studia Polyark a Playful. Polyark se vytasilo s myší hříčkou Moss, pod kterou si nedovedeme příliš mnoho představit. Ani o studiu Playful a jejich hře Star Child nedovedeme říct nic konkrétnějšího nad rámec ukázky, na kterou se můžete podívat. Je jen otázka, jak moc obě hry využijí potenciál virtuální reality.

No a na závěr něco lehce bizarního: rybaření! Rybaření pod značkou Final Fantasy. A na udičku nebudeme chytat kapry ani sumce, nýbrž monstra z hlubin. Prohlédněte si ukázku i z Monsters of the Deep: Final Fantasy XV.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama