Sony již prodala na 60 milionů kusů PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony již prodala na 60 milionů kusů PS4

Sony již prodala na 60 milionů kusů PS4

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 6. 2017 11:45 5
Reklama

V Sony se pochlubili tím, že před začátkem E3 a k datu 11. června dokázala tato společnost oslovit již více než 60 milionů zákazníků se svojí poslední generací konzole značky PlayStation. Řeč je přitom skutečně o prodaných kusech, tedy nikoli o těch do obchodů vyexpedovaných.

Od listopadu roku 2013 se tedy jedná o značný úspěch a křivka prodejů se zatím drží té, jaká na trhu doprovázela legendární PlayStation 2. Toho se však za celý životní cyklus prodalo více než 150 milionů kusů, což už popravdě asi jen tak málokdo skutečně nepřekoná.

Celkem 60,4 milionů konzolí PS4 přitom na trh doprovodilo na 487,8 milionů kusů prodaných her, a to ať už digitálně, anebo na fyzických nosičích, což ve finále vytváří celkem zajímavý poměr her na jednoho hráče a majitele PS4.

Celkově pak má ekosystém značky PlayStation měsíčně aktivních více než 70 milionů uživatelů a ke konci března měla služba PlayStation Plus na kontě 26,4 milionů předplatitelů. Z dalších statistik následně vyplývá, že hráči kombinovaně na PS4 trávili ke konci března ve hrách zhruba 600 milionů hodin týdně.

K tomu již Sony jen dodává poděkování celé komunitě a zavazuje se podporovat hraní nejen na své stěžejní platformě i nadále, čeho jsme ostatně byli svědky v rámci dnešní ranní E3 konference. Její komentovaný záznam si můžete prohlédnout zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama