První informace o atmosférickém Ashen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První informace o atmosférickém Ashen

První informace o atmosférickém Ashen

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 6. 2017 18:48
Reklama

Jestliže jste včera v noci sledovali tiskovou konferenci Microsoftu na letošní E3, určitě vám ve výčtu menších herních titulů nemohla uniknout ukázka Ashen. Sám Phil Spencer na pódiu pochválil unikátní výtvarné zpracování hry, nám se však zalíbila i její atmosféra a náznaky hratelnosti. Nyní známe i první konkrétnější detaily.

Ashen vyvíjí studio Aurora44 z Nového Zélandu a vyjde 30. dubna příštího roku na Xbox One a PC. Hra se odehrává ve zvláštním světě bez slunce a jediné přirozené světlo poskytují erupce, které však následně zasypávají krajinu popelem. Je tedy zřejmé, že nás čeká pořádně temné dobrodružství v nebezpečném a nelítostném prostředí. Vývojáři poznamenávají, že hráči, které potkáte v multiplayeru, budou klíčem k vašemu přežití. Důraz na kooperativní hraní je tedy více než zřejmý. Sami svůj výtvor popisují jako mix soubojového systému z Dark Souls v kombinaci s pasivním multiplayerem, který známe třeba z Journey. 

V samém jádru hry půjde o tvorbu vztahů mezi hráči. Při setkání se můžete rozhodnout, zda budete jeden druhému důvěřovat, dovedete jej do bezečí svého tábora a dovolíte mu, aby spočinul u vašeho ohně a třeba vám následně pomohl ve vašem snažení. Když se někdo k vaší osadě připojí, plynou z toho zásadní odměny ve formě unikátních schopností a možností craftingu, které podstatně zvyšují šanci přežití. 

Velkým příslibem je nelineární hratelnost, díky níž nemá žádný průchod být stejný jako ten předchozí. Stačí být v konkrétní čas na jiném místě a příběh se může dramaticky proměnit. Kromě toho nás čeká prozkoumávání rozsáhlého otevřeného světa, který je ručně vytvořen a nebezpečí soubojů, kdy jakýkoli protivník může znamenat potenciální katastrofu. Tisková zpráva upozorňuje, že někdy je prostě nejlepší vzít nohy na ramena. Pokud ale budete trpěliví, zvláštní, melancholický svět odhalí svá tajemství a poskytne opravdu silné a vzácné zbraně. Svět bude poset rozličnými druhy fauny a flóry, centrem všeho pak bude vaše osada. Níže naleznete onen první trailer, který nás včera tak zaujal, stejně jako několik prvních obrázků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama