Návrat klasického Xbox ovladače se blíží
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Návrat klasického Xbox ovladače se blíží

Návrat klasického Xbox ovladače se blíží

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 6. 2017 16:13 1
Reklama

Pod přezdívkou The Duke se ukrývá nepochopitelně obrovský ovladač pro původní Xbox, který přirozeně do ruky příliš velkému množství hráčů ve své době nepadnul a který údajně vznikl na základě jedné nepovedené studie. Následovat musela jeho brzká výměna, nicméně nyní Microsoft láká k návratu tohoto zatracovaného gamepadu.

První zprávy o možném vzkříšení tohoto obra jsme vám přinesli v říjnu, kdy Microsoft začínal pomalu připomínat patnáctileté výročí existence značky Xboxu. Tehdy jsme psali o nenápadném průzkumu trhu, který to však nakonec přeci jen dotáhnul do finální verze v podobě dnes představené aktualizované edice více než dekádu starého ovladače.

Současné oznámení přitom jde ruku v ruce se slibem o přípravě další úrovně zpětné kompatibility, jež se bude skládat z řady titulů právě z prvního Xboxu. A v Microsoftu si na to konto zřejmě řekli, že nejlépe si takové tituly hráči užijí, pokud budou mít v rukách tuto obrovskou repliku.

Tu má na starosti společnost Hyperkin, která ve spojení s Microsoftem ovladač dodá na trh v čase vánoční sezóny a která slibuje přinést novinku patřičně věrnou originálu. To v tomto případě znamená kupříkladu i dlouhý (byť odpojitelný) kabel. Na druhé straně ale zcela identický tento ovladač také nebude a zajímavou novinkou je v tomto případě drobný LCD displej v místě, kde se u originálu nacházelo tehdejší logo konzole.

Datum vydání ani cenu nicméně zatím neznáme, určitě se s námi ale níže v komentářích podělte o své pocity z tohoto oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama