První sezóna Hitmana opouští od epizod
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První sezóna Hitmana opouští od epizod

První sezóna Hitmana opouští od epizod

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 6. 2017 08:10 3
Reklama

Okolo Hitmana se toho poslední dobou děje celkem dost – IO Interactive jsou na prodej, Square Enix tento tým již nechce mít pod vlastními křídly a k tomu jsme se nově rovněž dozvěděli i to, že stejně tak se vydavatel spolu s týmem zbavuje i samotné značky Hitmana a nabízí jí spolu s tvůrci k prodeji. Na detaily o budoucnosti této značky si ještě budeme muset počkat, něco by nám už ale mohly našeptat aktuální plány s epizodou první.

I přes propouštění se totiž s tímto holohlavým zabijákem v rámci tvůrčího týmu stále ještě počítá ve velkém a dánští IO Interactive tak nově vypouštějí do světa informaci tu, že by rádi v případě první sezóny částečně opustili epizodický formát nastolený v březnu před dvěma lety a který dodnes celkem dobře fungoval.

V praxi to znamená to, že za zhruba dva týdny z digitální distribuce zmizí možnost nakupovat jednotlivé epizody a někde bude možné zakoupit první sezónu pouze jakožto celek. V rámci férového přístupu se pak hráči vlastnící některé z epizod budou moci ve většině případů těšit na v adekvátním poměru ponížené ceny odstupňované od toho, kolik již do hry investovali peněz.

Tedy to alespoň platí v případě PC verze hry, kde se o detekci již zakoupeného obsahu postará Steam. V případě konzolí bude situace o něco složitější.

Na Xbox One se totiž majitelé takzvaného Intro Packu dočkají slevy na sezónu a jednotlivé epizody bude stále ještě možné zakoupit i odděleně. O výraznější slevě pro majitele kupříkladu trojice epizod zmínka nepadla. A na PlayStationu 4 je, zdá se, situace vůbec nejsložitější.

IO Interactive totiž na svém webu píší, že majitelé Intro Packu budou mít na PS4 možnost zakoupit zbytek hry za standardní cenu. Ani oni však, stejně jako v případě hráčů na Xbox One, nepřijdou o možnost dokoupit zbylé epizody odděleně. Dodatečná sleva se jich tedy zřejmě týkat nebude.

Nastolené změny se samozřejmě nijak nedotknou těch, kteří již první sezónu vlastní, a to ať už digitálně, anebo na fyzických nosičích (k mání i na Xzone). Stejně tak se změny netýkají těch hráčů, kteří si již zakoupili některé z epizod – nikdo o svůj obsah zkrátka nepřijde.

Důvodem pro představené změny přitom není nic menšího než snaha zjednodušit nákup hry, ovšem odlišný přístup na každé z platforem (který může být způsobený licenčními ujednáními, se kterými IO Interactive jen těžko něco nadělají), do toho nakonec může vnést jen zmatek. Nicméně uvidíme, jak to bude následně se sezónou druhou, která je již údajně v přípravě a která prodejem IO Interactive nakonec nemusí být vůbec ohrožena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama