Oceanhorn vyjde na Switchi 22. června
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oceanhorn vyjde na Switchi 22. června

Oceanhorn vyjde na Switchi 22. června

David Plecháček

David Plecháček

8. 6. 2017 12:42 2
Reklama

Vybavíte si Oceanhorn? Nezávislé akční RPG s podtitulem Monster of Uncharted Seas vyšlo původně už 14. listopadu 2013 na iOS, ale později se hra od studia Cornfox & Bros. Dočkala vydání i na PC. A i když i od té doby už uplynuly dva roky, chystají autoři vydání na Switchi.

Jedná se o logický krok. Oceanhorn byl původně popisovaný jako taková menší Zelda, která jako by z oka vypadla takovému Windwakeru nebo A Link to the Past. Příběh není složitý, vypráví pouť mladého chlapce, který se vydá po stopách mořské příšery, která mu sežrala otce. Důležitá je ale hratelnost, která spoustu fanoušků nadchla.

Jelikož se jedná o menší titul, mohl spoustě fanoušků uniknout. Vydání na Switchi (před časem navíc vyšla i verze pro Vitu) tak otevírá možnosti, jak povědomí o hře rozšířit i mezi další hráče. Majitelé Switche si budou moci vydat do staronového světa už 22. června.

Hra poběží v 60 FPS jak v handheldovém módu, tak i tehdy, když bude Switch v docku. Obě verze mají ale jiné rozlišení. Zatímco na handheldu si zájemci musí vystačit se 720p, na velkých obrazovkách bude ve FullHD. Samozřejmostí je i podpora Pro Controlleru.

Pokud si Oceanhorn pořídíte, můžete se těšit na 15 hodin zábavy. Cena není známá, ale na ostatních platformách stojí 15 dolarů. Upřímně ji ale čekáme o něco vyšší. Vedle toho vzniká i Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm. Pokračování ale představí zcela nového hrdinu, a kromě stejných stěžejních prvků se bude jednat o odlišnou hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama