Greenlight skončil, přichází služba Direct
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Greenlight skončil, přichází služba Direct

Greenlight skončil, přichází služba Direct

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 6. 2017 06:29 1
Reklama

Steam Greenlight dle předchozích informací opustil Steam (původně však měl zmizet již během jara) a brzy bude nahrazen zpoplatněnou službou Steam Direct. Jedná se tak o další z řady významných změn, kterými v poslední době Steam prochází.

V uplynulých týdnech jsme kupříkladu slyšeli o změně pravidel pro předávání her v rámci Steamu i o aktualizaci systému získávání sběratelských karet. To vše má pochopitelně vést k co možná nejlepšímu požitku z užívání platformy, jež byla v poslední době čím dál tím více zahlcená obrovským množstvím titulů, a to nejen těch kvalitních.

příspěvku na Steamu se můžete dočíst o startu služby Steam Greenlight a o tom, jak dříve ve Valve hry vybírali ještě ručně. Systém to byl pochopitelně z dlouhodobého hlediska neúnosný a setkával se navíc i se značnou mírou kritiky. Díky tomu se ve Valve rozhodli přesunout část rozhodovacího procesu na samotné hráče, ani to se však neobešlo bez problémů a na Steam mohlo proudit obrovské množství nepravých či nefunkčních her. Důvodem jejich samotné existence mohla být kupříkladu snaha autorů obohatit se na prodeji vygenerovaných sběratelských kartiček, odkud také pramení důvody i pro ostatní výše zmíněné změny v rámci Steamu.

V současnosti se tedy Steam Greenlight definitivně uzavřel s tím, že nové tituly budou moci na Steam dorazit od 13. června, a to za pomocí nové služby Steam Direct, za kterou budou muset autoři platit. Poplatek je stanoven na 100 dolarů s tím, že se automaticky vrátí, jakmile hra zpětně vydělá alespoň 1000 dolarů. Zcela nově příchozí vývojáři se pak musí také obrnit trpělivostí vůči třicetidenní lhůtě, kterou si Valve vyhrazují jako nutnou pro kontrolu vývojářů samotných a jejich kredibility.

Pro úplnost pak již jen můžeme vypíchnout zajímavou statistiku tu, že v rámci služby Steam Greenlight se hlasování zúčastnilo na 10 milionů hráčů s tím, že celkem odeslali na 90 milionů hlasů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama