Bethesda připravuje AAA freemium hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda připravuje AAA freemium hru

Bethesda připravuje AAA freemium hru

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 6. 2017 12:50
Reklama

Bethesda Game Studios, vývojářská větev společnosti Bethesda Softworks, má ve svém portfoliu samá zvučná jména. Od třetího dílu slavné série The Elder Scrolls s podtitulem Morrowind až po naposledy vydaný remaster Skyrimu se dá hovořit o velice úspěšných titulech. Bethesdu jsme si zvykli vnímat jako vývojáře skutečně velkých her, na svém kontě mají však i mobilní Fallout Shelter. Její příští projekt bude s velkou pravděpodobností využívat platební model freemium.

Ředitel studia Todd Howard v minulosti v rozhovoru pro magazín Glixel prozradil, že Bethesda pracuje hned na sedmi herních projektech. Dva z nich dle jeho slov mají být s ohledem na předchozí tvorbu společnosti dost netypické. Až dosud jsme se mohli jen dohadovat o tom, co konkrétně má Howard na mysli. Nyní nám inzerát s nabídkou práce poskytuje první indicie.

Vydavatelská společnost Zenimax, pod jejíž křídla Bethesda spadá, totiž na svém webu zveřejnila nabídku pracovní pozice s názvem Game Performance Manager. Nový zaměstnanec by podle inzerátu měl pracovat na velice pokročilé AAA freemium hře. Ta má podle dostupných informací vznikat v pobočce studia v kanadském Montrealu. Toto studio ještě nevyrobilo žádnou vlastní hru, úzce však spolupracovalo s vývojáři z Behaviour Interactive na zmíněné free-to-play mobilní hře Fallout Shelter.

Howard v rozhovoru pro Glixel uvedl, že Bethesda chystá i další mobilní hry. Těch se týkalo několik starších inzerátů, v tom aktuálním se ale explicitně o mobilní hře nemluví, není tedy jasné, zda se jedná o tentýž projekt, nebo zda ona dosud neznámá freemium hra bude určena pro domácí herní platformy. Uchazeč o práci má ale prokázat alespoň pětileté zkušenosti ve vývoji AAA her, náplní jeho zaměstnání pak bude návrh, strategie a implementace monetizace, tvorba obchodních modelů a definice požadavků spolu s tvorbou specifikací pro monetizační prvky. Je možné, že se o hře dozvíme víc na tiskové konferenci Bethesdy na letošní E3. Ta proběhne příští pondělí od šesti hodin ráno našeho času a my samozřejmě budeme u toho. Dívejte se s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama