Karty AMD Vega se začnou prodávat v létě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Karty AMD Vega se začnou prodávat v létě

Karty AMD Vega se začnou prodávat v létě

David Plecháček

David Plecháček

31. 5. 2017 08:45 15
Reklama

Čas od času se věnujeme i hardwaru, neboť je mezi vámi spousta čtenářů, kteří si chtějí sestavit nové PC nebo chtějí vylepšit to stávající. Nebo se chtějí udržet v obraze, co je nového. Na poli grafických karet toho moc není – NVIDIA své karty odhalila už začátkem roku a v současnosti pouze čeká, s jakými esy přijde AMD.

Situace je u AMD následující: Společnost v dubnu vydala novou sérii karet RX 500, která vychází z vylepšené druhé generace architektury Polaris. Čtveřice karet se nemůže rovnat s high-end modely od NVIDIA, ale i tak se jedná o zajímavou alternativu pro běžného uživatele. Pokud jste si ale RX 500 nepořídili, tak možná stále čekáte na detailnější odhalení nových karet ze série Vega.

Karty Vega by měly šlapat na paty těm nejlepším modelům od konkurence. AMD kolem nich ale dlouhou dobu mlčí, a i když je mnoho hráčů lačných po nových a údajně v poměru cena/výkon skvěle vybavených čipech, společnost stále není sdílnější.

Ale kompletní odhalení se každým dnem blíží – nově už víme termín, kdy k němu dojde. Předpokládali jsme, že se karta začne prodávat ještě v průběhu jara, teď je ale jasné, že AMD cílí na léto. Podle ředitelky Lisy Su je nejlepší variantou představení na akci SIGGRAPH, která se koná od 30. července do 3. srpna. Někdy v těchto dnech se začne karta i celosvětově prodávat.

Na právě skončeném veletrhu Computex AMD ukázalo Prey ve 4K při dvou zapojených kartách Vega a při použití nového CPU AMD Ryzen. Odborníky ale ukázka příliš nenadchla. Jak si nakonec Vega povede, co přesně nabídne a bude-li tou vysněnou konkurencí pro nejlepší karty na trhu, to ukážou následující týdny a měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama