Ex-Lionhead pracují se Segou na nové PC hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ex-Lionhead pracují se Segou na nové PC hře

Ex-Lionhead pracují se Segou na nové PC hře

David Plecháček

David Plecháček

31. 5. 2017 15:36
Reklama

Je to rok od doby, kdy Microsoft zavřel slavné studio Lionhead a zrušil připravované Fable Legends. Spoluzakladatel Lionheadu Mark Webley a kreativní režisér studia Gary Carr se rozhodli prakticky okamžitě založit nové studio Two Point Studios. To nyní uzavřelo partnerství se Segou, z něhož by měla vzniknout nová sim hra.

Jak Mark Webley, tak Gary Carr jsou dlouholetí vývojáři, kteří jsou přímo zodpovědní za takové klasiky jako Theme Park, Theme Hospital, Black & White nebo Fable. Oba se nově pouští do něčeho nového, ale díky své reputaci netrvalo příliš dlouho najít vhodného partnera. Už teď je ve vývoji zbrusu nová PC hra.

Po uzavřené dohodě to v tiskové zprávě sdělil zmíněný Gary Carr. „Máme radost, že můžeme spolupracovat se Segou a že si vzájemně důvěřujeme, a proto může vznikat něco speciálního. Můžeme realizovat naší vizi, kterou je překrásná a ohromná sim hra,“ komentoval Carr situaci.

O novém projektu bychom se měli dozvědět začátkem roku 2018. O spolupráci se vyjádřil i John Clark z evropské pobočky Segy, který řekl, že jeho i celou společnost vize studia Two Point ohromila. Sdílnější ale bohužel nebyl. Pro Two Point je Sega údajně skvělý partner, neboť dává vydavatelům kreativní volnost, ale zároveň je zárukou určité kvality. Co myslíte, s čím se autoři vytasí? A stane se ze hry klasika stejně jako z her od Lionheadu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama