Sony ukončuje výrobu PlayStationu 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony ukončuje výrobu PlayStationu 3

Sony ukončuje výrobu PlayStationu 3

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 5. 2017 14:12 15
Reklama

Pro PlayStation 3 je domovskou zemí Japonsko a tam se také konzole nejdelší možnou dobu vyráběla. A právě odtamtud dnes dorazila zpráva o tom, že životní cyklus této letité konzole již finálně došel do svého záběru. Zkrátka a dobře, z linky sjely poslední kusy PlayStationu 3.

Těch se od launche a tedy od podzimu roku 2006 dokázalo prodat přes 80 milionů (v případě PS2 to byl málem dvojnásobek – odhadem 155 milionů) a konzole jako taková znamenala pro Sony velký a s konkurencí v podobě Xboxu 360 zcela srovnatelný úspěch. Současný PlayStation 4 má přitom zatím našlápnuto na podobně kladný výsledek a zatím Sony v případě této generace konzole dokázala za tři a půl roku existence na trhu vyexpedovat odhadem na 60 milionů konzolí.

Tak jako tak se PlayStation 3 vyráběl skoro 11 let a jedná se o úctyhodný zářez (u PS2 to přitom bylo rovnou 13 let) a my nyní můžeme být jen zvědaví, jak tomu bude v případě generace současné. Ta však má i díky mezigeneračnímu skoku jménem PlayStatition 4 Pro našlápnuto na minimálně podobně zajímavý výsledek. Opět ale nezbývá než dodat, že pravdu ukáže až čas a aktuální situace na trhu, se kterou v poslední době celkem úspěšně mává Nintendo se svým Switchem a kde určité změny v chutích zákazníků zapříčiní i příchod stále ještě oficiálně nepojmenovaného Scorpia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama