Framerate Vanquish mění sílu nepřátel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Framerate Vanquish mění sílu nepřátel

Framerate Vanquish mění sílu nepřátel

David Plecháček

David Plecháček

29. 5. 2017 09:55 14
Reklama

„Přišel vám Vanquish na konzolích jednoduchý i na hard? Zkuste PC verzi,“ píše se na NeoGAFu u příspěvku, o kterém bude řeč. A je pravda, že lepší úvod si autor nemohl vymyslet. Pojednává totiž o bugu, kvůli kterému je udělené poškození nepřítelem závislé na počtu FPS.

PlatinumGames houfně předělávají své hry z konzolí na PC. První vlaštovka značící jaro byla Bayonetta, která na PC zamířila o sedm let později od původního vydání prvního dílu. Vanquish je na tom dost podobně, neboť vyšel jen o několik měsíců později, ale na PC zamířil až teď. Po sedmi letech se ale sem tam najde nějaká chybka, která vývojářům ujde. V případě Vanquishe jde o to, že čím máte vyšší framerate, tím větší poškození vám nepřátelé udělí.

Na rozdíl upozornil uživatel Wesker, který jej demonstruje prostřednictvím GIFů. Jeden pochází z verze, která je uzamčená na 30 snímcích za vteřinu, ta druhá naopak z verze se 144 snímky. Záběry pochází z tutoriálu AR módu, který se na prvním GIFu aktivuje za šest vteřin, na druhém ale po dvou výstřelech.

30 FPS:

Framerate Vanquish mění sílu nepřátel
i Zdroj: Hrej.cz

144 FPS:

Framerate Vanquish mění sílu nepřátel
i Zdroj: Hrej.cz

Je to podobný případ, jako ten, který se stal u PC portu Dark Souls 2. Tehdy počet snímků za vteřinu ovlivňoval to, jak dlouho vám zbraň vydrží, než se rozbije. Internetem už začala kolovat řada vtípků, mezi ty populární například patří tvrzení, že konečně známe důvod, proč vývojáři raději spoléhají na 30 FPS, než na 60.

Než se Little Stone Software (studio, které je za port zodpovědné) vytasí s oficiálním patchem (pokud vůbec), nápravu chtějí zjednat moddeři. Mod, který je ve stavu alfa verze, ale neřeší další problémy. Uživatel Methanhydrat na Redditu totiž píše, že jsou s frameratem svázány i další aspekty hry, například rychlost obnovy boostu. To ale neoficiální „patch“ neřeší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama