Pokud ochrana selže, Rime se zbaví Denuva
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokud ochrana selže, Rime se zbaví Denuva

Pokud ochrana selže, Rime se zbaví Denuva

David Plecháček

David Plecháček

29. 5. 2017 09:16 8
Reklama

Vycházivší Rime je další hrou z plejády titulů, které se spoléhají na protipirátskou ochranu Denuvo. Novinka od španělského studia Tequila Works evidentně stále útokům pirátů odolává, ale už teď se zástupci studia nechali slyšet, jak se s případným prolomením ochrany vypořádají.

Bizarní „slib“ se objevil na Steam fóru hry. Jeden z interních zaměstnanců s přezdívkou Dariuas tam totiž vložil příspěvek, ve kterém na jedné straně obhajuje použití Denuva, ale na druhé říká, že jakmile – jestli vůbec – dojde k jejímu prolomení, vývojáři ochranu ze hry odstraní. „Měli jsme na téma Denuvo interní debatu, a jako jeden z klíčových závěrů z ní vzešlo, že chceme zaručit, že hráči dostanou ten nejlepší možný zážitek.“

Věta, kterou jste právě dočetli, vzdáleně s Denuvem nesouvisí, ale v příspěvku se dále píše, že prolomení ochrany může způsobit určité problémy, a ten nejlepší možný zážitek by vývojáři nemohli zaručit. Proto by Denuvo ze své hry odstranili.

Vyjádření vyvolalo značnou nevoli mezi hráči. Jedni nadávají na fakt, že se jejich legálně pořízená hra stane „lepší“ až ve chvíli, kdy ji piráti cracknout. Vývojáři totiž otevřeně přiznávají, že Denuvo lehce snižuje výkon hry. My ale příliš nerozumíme tomu, proč by mělo prolomení Denuva ohrozit zážitek hráčů, kteří hrají legálně. Španělé tím totiž prakticky říkají, že odebrání ochrany zlepší zážitek ze hry (zejména) pirátům.

Rozčílení hráčů se nemůžeme divit. Chápeme je i z toho důvodu, že Rime není tou nejlépe optimalizovanou hrou, ani se jí zdaleka neblíží. Tequila Works například říká, že sestavy s grafickými kartami AMD RX 580 mohou mít všeobecné potíže, GTX 1080 si z nějakého důvodu nerozumí s SSAA anti-aliasingem. Určité problémy souvisí i s nastavením Vsync. Podle vývojářů za těmito potížemi ale Denuvo nestojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama