Friday the 13th provází při launchi problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Friday the 13th provází při launchi problémy

Friday the 13th provází při launchi problémy

David Plecháček

David Plecháček

28. 5. 2017 13:16 3
Reklama

V záplavě kvalitních her posledních dní jste možná propásli launch dlouho očekávaného Friday the 13th. Pátek třináctého vyšlo – kdy jindy – v pátek, a to na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. S případnou koupí ale nemusíte pospíchat. Všechny platformy totiž trpí problémy se servery a vás tak hra k nikomu nepřipojí.

Studio IllFonic je doslova zahlceno stížnostmi, podle kterých se hráči nemohou připojit do rychlé hry. Nejhůře je na tom PC. Většině uživatelů hra vyhodí chybovou hlášku „database game failure“, čímž jim znepřístupní celou online složku hry. To je, věru, dost podstatný problém hry, která nabízí z velké části pouze multiplayer.

Na oficiálním Twitteru společnosti je uvedeno, že vývojáři o problémech ví a snaží se je napravit. Soudě dle reakcí hráčů se to ale na PC stále příliš nedaří. Na oficiální stránce na Kickstarteru se navíc objevila přímo celá pasáž o problémech, o kterých studio ví a na kterých pracuje. Na Steamu pro změnu vývojáři vysvětlují celou situaci.

Ta vznikla velkým náporem na servery v prvních hodinách po launchi. „Jsme přímo zahlceni tisíci a tisíci hráčů, a proto naše servery nefungují. Ještě dnes bychom je měli zprovoznit, ale je možné, že bude docházet k výpadkům, jelikož jich musíme připojit mnohem víc, abychom uspokojili poptávku. Pokud narazíte na problém, prosím, hrajte Soukromé hry se svými přáteli,“ vysvětluje IllFonic. Tzv. Private Matches by měly jako jediné fungovat bez problémů.

Navyšování počtu serverů se týká především Evropy a Austrálie. To dokládá, o jak očekávanou hru se jedná. Od komunity se na projekt vybralo přes milion dolarů. Devizou Friday the 13th je asymetrický multiplayer, v němž se jeden hráč zhostí ikonického vraha Jasona Voorheese, jehož úkolem bude zabít všechny ostatní. Jejich úkol je jasný – musí přežít.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama