Představujeme tahové RPG Ash of Gods
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představujeme tahové RPG Ash of Gods

Představujeme tahové RPG Ash of Gods

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 5. 2017 10:48 2
Reklama

Na Kickstarter čerstvě dorazil mix žánrů Ash of Gods, který v minulosti okázal uspět i v rámci služby Steam Greenlight. V tomto titulu se ke konci roku budou moci hráči opět jednou těšit na záchranu světa, zcela jednoduché to ale určitě mít nebudou a k tomu hra slibuje řadu zajímavých a unikátních prvků podpořených přislibem zajímavého příběhu, který má na starosti současný ruský autor Sergey Malitsky.

V univerzu hry tisíce let před hlavními událostmi zasáhl svět meteorit, který málem vyhubil vše živé. Zůstala jen hrstka přeživších, která začala pátrat po tajemných a po světě rozesetých menhirech. Ty mají moc léčit a poskytují i další tajemné a magické schopnosti. Toho se pochopitelně někteří chytli, a to také dalo vzniknout novému náboženství.

Jenže stejně tak se nedlouho poté objevily i podivné bytosti, které požadovaly krvavé oběti. Vypukl první konflikt, ten následně utichl a 150 let po prvních střetech se potyčky vrátily a propukly další šarvátky. A dalších sedm set let poté světu hrozí opětovně a v dosud nepoznané síle.

V základu hra slibuje kombinovat prvky tahové strategie a karetního RPG, ve kterém hrají důležitou roli jak taktika hráčů, tak i prvek náhody v podobě aktuálně rozdaných karet. Ve hře přitom půjde kupříkladu i blafovat a někoho obětovat, jenže úplná legrace to přitom nebude a četné potyčky mohou mít fatální následky.

Totiž nejen díky zraněním, ale například i kvůli důsledkům nesprávné správy surovin mohou jednotlivé postavy umírat, a to i včetně těch hlavních. Následky si přitom hráči s sebou ponesou i nadále a neměla by to být až taková legrace, zároveň to však neznamená nutný konec a na to konto tvůrci slibují větvené vyprávění s velkou mírou replayability.

Následky lze navíc někdy jen těžko odhadovat, atmosféru však lze vycítit již nyní a níže můžete zhlédnout hned dvojicí videí lákající právě na Kickstarter, kde tvůrci žádají o dodatečných 75 tisíc dolarů.

Pokud se jim zadaří, tak by hra měla přijít ještě letos ke konci roku a potěšit by svojí ručně vytvářenou vizuální stránkou (jež nápadně připomíná The Banner Saga a která si bere nadále inspiraci ze sovětské výtvarné školy 60. let i z raných disneyovek) a koneckonců snad i herní náplní hráče na konzolích, na PC a i na mobilních zařízeních.

Celkem se lze těšit až na čtrnáct hodin zážitků rozvětvených do třech dějových linek i na implementaci on-line režimů (PvP i PvE). Náhled na postup vývoje hry pak můžete spatřit jak na zmiňovaném Kickstarteru, tak i na webu hry a koneckonců i na YouTube kanále moskevského vývojářského týmu Aurum Dust. Tam se to již nyní hemží řadou zajímavých zákulisních videí, jež mohou nalákat k předplacení kopie hry, která vás vyjde v přepočtu na necelých 400 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama