Unreal Engine už funguje i na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Unreal Engine už funguje i na Switchi

Unreal Engine už funguje i na Switchi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 5. 2017 13:08 2
Reklama

Vývojáři z týmu Epic oficiálně představili nativní podporu Unreal enginu pro nové Nintendo Switch. K tomu se navíc v rámci čerstvě zveřejněné promo akce mohou tvůrci her těšit i ze zdrojových kódů enginu. Stačí jim k tomu jen prosté schválení ze strany Nintenda.

Příspěvek na oficiálním webu enginu uvádí, že experimentální podpora přišla do enginu již v minulé aktualizaci s označením 4.15, je to ale až aktuální verze 4.16, jež přináší nativní podporu i celkovou vyladěnost a my se tak můžeme teoreticky dočkat klidně i celé řady portů již existujících titulů.

A u příležitosti tohoto oznámení se Epic dohodl s Nintendem na tom, že Nintendem schválení tvůrci se mohou těšit i na zdrojové kódy enginu, a to takže zcela zdarma. Nabídka přitom pochopitelně platí i pro ty vývojáře, kteří již nějakou formu licence enginu mají a využívají ji.

Jedinou překážkou tak tedy může být to, že Nintendo chce vývojáře schvalovat (návod na požádání o takové svolení je pak k nalezení právě na webu enginu). I přesto je ale z této zprávy jasná jedna věc – Nintendo se podpory ostatních studií nebojí a zjevně si uvědomuje, že bez podpory ostatních vývojářů to sebenápaditější hardware příliš daleko dotáhnout nemůže.

 

Unreal Engine už funguje i na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama