První teaser na seriál podle Castlevanie je tu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První teaser na seriál podle Castlevanie je tu

První teaser na seriál podle Castlevanie je tu

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 5. 2017 08:06 3
Reklama

O plánech na natočení seriálové adaptace slavné herní série Castlevania jsme vás informovali už na počátku dubna. Pracuje na ní animační studio Frederator, které má na svědomí například seriály Adventure Time nebo Bravest Warriors, seriál by se měl objevit exkluzivně na službě Netflix. A my už víme, kdy se tak stane.

Společnost Netflix totiž vydala první teaser, z něhož si můžete jednak udělat obrázek o výtvarném pojetí, zároveň ale také oznamuje, že seriál na naše obrazovky dorazí 7. července letošního roku. Jak jsme již psali ve starší novince, o seriálu na motivy Castlevanie se hovoří už od roku 2015 a v průběhu let se objevila celá řada náznaků a slibů, že půjde o skutečně věrnou adaptaci, která cílí na dospělé publikum a vůbec se nebojí násilí.

Netflix chystaný počin popisuje jako temnou středověkou fantasy, v níž budeme sledovat posledního žijícího potomka zostuzeného klanu Belmontů, který se pokouší zachránit východní Evropu ze spárů samotného Draculy. Teaser poměrně vtipně připomíná kořeny série na konzoli Ninentendo Entertainment System, samotný seriál má pak výrazně japonskou anime stylizaci, díky níž si nelze nevzpomenout na tématicky příbuzné snímky Vampire Hunter D.

Doufejme, že se adaptace vydaří a bude třeba impulzem pro oživení herní série. Konami s výjimkou pačinko automatů na tuhlé ságu poněkud zapomnělo a po posledních nemastných a neslaných Lords of Shadow 2 z roku 2014 by si značka zasloužila návrat v plné síle. Pokud se vám po Castlevanii stýská, možná by vás mohl zaujmout projekt Bloodstained: Ritual of the Night, který by se v příštím roce měl objevit na PC, PS4, Xboxu One a Switchi. Pracuje na něm Kódži Igaraši, šéf vývoje Castlevania: Symphony of the Night.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama