Shadow Tactics pro konzole vyjdou v létě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shadow Tactics pro konzole vyjdou v létě

Shadow Tactics pro konzole vyjdou v létě

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 5. 2017 15:26 2
Reklama

Pokud si stýskáte po starých dobrých časech, kdy vycházely hry typu Commandos, Desperados, Robin Hood a tak podobně, jistě vám neuniklo prosincové vydání titulu Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Hra si v naší recenzi vysloužila plný počet bodů a potěšila srdce staromilců mírou vrchovatou. Bohužel byla dosud k dispozici jen na PC, vývojáři však slíbili, že konzolová verze časem dorazí také. A my už víme, kdy se tak stane.

Vydavatelská společnost Kalypso Media totiž v tiskové zprávě uvedla, že Shadow Tactics pro PlayStation 4 a Xbox One vyjdou v Evropě 28. července. K dispozici bude jak digitální, tak i krabicová verze hry. V den vydání se navíc objeví i hratelná demoverze, která dá hráčům možnost vyzkoušet si celou první mapu a udělat si obrázek o tom, zda se konverze povedla a má do ní smysl investovat peníze.

Technický šéf projektu Frieder Mielke ze studia Mimimi Productions v tiskové zprávě uvedl, že port na konzole byl pro vývojáře velkou výzvou. Tým chtěl samozřejmě zajistit, aby si hráči na PlayStation 4 a Xboxu One mohli hru užít ve stejné míře, jako ti na PC. Mielke věří, že se to nakonec podařilo, posoudit to ale musí samotná komunita. I proto dá tým k dispozici demo. Sympatický přístup, co říkáte?

Shadow Tactics: Blades of the Shogun se odehrává v období Edo a obsahuje snad všechny prvky, které byste od feudálního Japonska očekávali. Pestrá skupinka hrdinů s rozličnými schopnostmi si v ničem nezadá se zmiňovanými klasikami žánru, půvabné grafické zpracování a možnost nastavení japonského audia je příjemnou třešničkou. Pokud vám tento vymírající žánr chybí tak jako nám, měli byste hře věnovat pozornost. Doufejme, že vývojáři skutečně zvládli záludnosti ovládání na gamepadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama