Valve zaměstnali tvůrce Kerbalu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve zaměstnali tvůrce Kerbalu

Valve zaměstnali tvůrce Kerbalu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 5. 2017 13:15 3
Reklama

Více než o náboru nových pracovních sil slýcháváme od amerického giganta Valve v poslední době zprávy spíše o tom, že tvůrci her tým opouští. V posledně to byl kupříkladu scenárista Chet Faliszek, který následoval příklad dvou kolegů před ním, po delší době však můžeme podat zprávu opačnou. Ve Valve totiž do svého týmu před časem nabrali nové lidi, potvrzení čehokoli s magickou číslovkou 3 za názvem však rozhodně neočekávejte.

Nicméně i tak je to zpráva celkem konkrétní – Valve totiž letos aktivně projevili zájem o dosud nezávislé tvůrce vesmírného simulátoru jménem Kerbal Space Program, a to takže již začátkem tohoto roku, jenže tak učinili ve vší tajnosti. Nejedná se přitom o tradiční akvizici celého týmu včetně značky, ale zřejmě o přetáhnutí blíže nespecifikovaného počtu talentovaných tvůrců (pravděpodobně ale téměř všech, oficiální prohlášení však zatím chybí) a jejich asimilaci do již existujícího týmu.

Vyplývá to tak z podcastu Game Dev Unchained, ve kterém mluvil bývalý zaměstnanec studia Robert Lundeen. Ten tento zajímavý fakt prozradil a rovněž připomněl i to, že se vlastně nejedná o nic kdovíjak nového – v minulosti již přeci jen ve Valve zaměstnali větší množství moderů a vývojářů z indie komunity.

Ovšem jaké nyní bude současné angažmá těchto tvůrců, to zatím netušíme. Faktem ale rozhodně je, že nějaký nový titul z dílen Valve stále ne a ne přijít. Britskému Eurogameru však zástupce Valve přislíbil již brzké odhalení dalších plánů a my jsme jen zvědaví, jestli už se také někdy od Valve dozvíme o něčem jiném, než jen o dalších plánech se Steamem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama