Sony: Switche ani Scorpia se nebojíme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: Switche ani Scorpia se nebojíme

Sony: Switche ani Scorpia se nebojíme

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 5. 2017 09:55 10
Reklama

Je bezpečné říct, že v aktuální generaci se hernímu segmentu společnosti Sony dobře daří. Konzole PlayStation 4 se prodalo už více než 57 milionů kusů a její majitelé si jen za posledních pár měsíců mohli zahrát celou řadu velice povedených her. Na aktuálním setkání investorů se zástupce prezidenta společnosti Cujoši Kodera vyjádřil k situaci na trhu a plánům do budoucna.

Koderovi byla nejprve položena otázka, zda je nedávný start konzole Nintendo Switch a plánované vydání projektu Scorpio od Microsoftu rizikem, které by mohlo negativně ovlivnit uživatelskou základnu platformy PlayStation. Kodera odvětil, že příchod nového konkurenčního hardwaru trh oživuje. Dodal, že Sony kroky ostatních společností bedlivě sleduje a stará se o to, aby pozice PlayStation na globálním trhu byla zcela jasná.

Řeč přišla i na zařízení PlayStation VR, Kodera podotkl, že až se zvýší objem dodávek, bude prostor pro snížení ceny headsetu. Zároveň si je však dobře vědom, že aby k tomu došlo, je třeba poskytnout uživatelům dostatek vysoce kvalitních her. Sony momentálně zpracovává zpětnou vazbu od uživatelů zařízení tak, aby v budoucnu mohlo dojít ke zlepšení hardwarové i softwarové využitelnosti PS VR.

V plánu je lepší využití většího výkonu PS4 Pro a také podpora neherního obsahu, jako je hudba nebo filmy. Jakmile dojde k posílení pozice tohoto produktu, bude možné začít hovořit o zlevnění. Kodera připomněl i situaci, kdy byl na trhu headsetů nedostatek, to ale vyřešilo únorové zvýšení produkce. Co se týče PS4 Pro, ta byla podle jeho slov zacílena na stávající i nové zákazníky. Sony však i nadále počítá s původním modelem.

Dozvěděli jsme se i zajímavá čísla, spojená se službou PlayStation Network. Do té se aktivně připojuje zhruba 70 milionů uživatelů každý měsíc. Předplatné PlayStation Plus využívá téměř 26 a půl milionu zákazníků, v tomto ohledu chce Sony výrazně posílit nabídku bezplatných her a služeb tak, aby nalákala i další. Dohromady tráví uživatelé PlayStation 4 na svém zařízení 600 milionů hodin týdně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama