V Lonely Mountains si zazávodíte z kopce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Lonely Mountains si zazávodíte z kopce

V Lonely Mountains si zazávodíte z kopce

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 5. 2017 09:28 1
Reklama

Do programu Steam Greenlight dorazila zajímavá sportovní arkáda, jež by snad na první pohled mohla připomínat indie počin The Flame in the Flood, náplň je zde ale podstatně jiná. Celým jménem Lonely Mountains: Downhill je totiž o zprostředkování zážitku cyklistické disciplíny downhillu.

Jestliže hra u komunity v současnosti uspěje a na Steam se dostane, tak se v ní jako hráči budeme moci spouštět ze zalesněných kopců a hbitě se vyhýbat překážkám všeho druhu. Ty přitom představují takzvané low-poly modely (nízký počet polygonů, tedy v tomto případě ve jménu stylizace značně zjednodušená grafika) a důraz slibuje být kladen na zručnost a na průzkum osamocené a člověkem takřka netknuté přírody.

Virtuální cyklista si přitom bude muset pochopitelně dávat maximální pozor na to, co se před ním nalézá. Přiložené video kupříkladu představuje nebezpečně vypadající karamboly s následky v podobě pěkné řádky rudých pixelů, i zde se však jedná o grafické zjednodušení, které však dopředu vysílá jasnou zprávu – zásah do kamene či do stromu zabolí, a to takže pořádně. Zároveň to může znamenat ztrátu cenných vteřin a o ty tu jde především.

Lonely Mountains: Downhill navíc slibuje být zcela plynulým zážitkem, který zprostředkuje cestu ze samotného vrcholku hory až do jejího údolí bez přítomnosti jediné nahrávací obrazovky. Prim tedy hraje otevřený svět, průzkum a koneckonců i mnohdy sebevražedné tempo.

Navrch slibují tvůrci do hry zapracovat systém dynamického počasí, střídání dne a noci, možnosti úprav vlastností jezdce i bicyklu a volbu sdílet ty nejlepší zážitky (anebo karamboly) s ostatními hráči.

A jestliže vám to jako celek zní zajímavě, tak určitě zavítejte na Greenlight a hru svým palcem podpořte. K jejímu vydání by následně mohlo dojít během první poloviny příštího roku. Pro další informace pak můžete zavítat na web hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama