PlatinumGames chystají novou značku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlatinumGames chystají novou značku

PlatinumGames chystají novou značku

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 5. 2017 09:24
Reklama

Okolo vývojářského studia PlatinumGames se v posledních měsících točí poměrně velké množství zpráv. A ačkoli nás zrušení jejich projektu Scalebound mrzí, ten zbytek je více než pozitivní. Dostali jsme vynikající Nier: Automata a hráči na PC se dočkali portů Bayonetty a Vanquish. Platinum zkrátka po několika nepříliš povedených hrách chytají druhý dech. A je to vidět i na plánech do budoucna.

Na přednášce v rámci akce BitSummit v japonském Kjótu totiž producent Acuši Inaba prozradil, že studio plánuje zbrusu novou IP. Zatím se nepodělil o žádné konkrétní detaily, zmínil ale, že tým pracuje s novým šéfem vývoje a projekt zatím nemá pevně danou formu. PlatinumGames při vývoji často spolupracují s externími vedoucími postavami. Vanquish například vznikl pod taktovkou Šindži Mikamiho, který proslul díky sérii Resident Evil, Nier: Autama zas obstaral Jóko Taro, duchovní otec Drakengardu.

V případě nové IP je jméno šéfa vývoje zatím neznámé. Inaba v rámci přednášky také uvedl, že studio zřejmě upustí od každoročního vydávání her a namísto toho věnuje svým titulům potřebnou péči v rámci delšího vývoje. Momentálně mají PlatinumGames v plánu vydání tří her. Kromě nové IP je to RPG Granblue Fantasy Project Re:Link pro PlayStation 4 a mobilní hru Lost Order, na níž spolupracují s vývojáři z CyGames.

Tým take chystal zmíněný Scalebound, jehož vývoj vedl Hideki Kamija. Vývoj byl ale počátkem letošního roku z důvodu nedodržování stanovených termínů zrušen. V minulém týdnu jsme se však dozvěděli, že Microsoft prodloužil ochrannou známku Scalebound pro komerční využití. Je tedy možné, že o tomhle akčním RPG ještě někdy uslyšíme. Patrně však už ne v souvislosti s PlatinumGames.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama