Medieval Shopkeeper Sim se představuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Medieval Shopkeeper Sim se představuje

Medieval Shopkeeper Sim se představuje

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 5. 2017 13:40
Reklama

Pracovali jste někdy v obchodě? Asi mi dáte za pravdu, že to není zrovna velká zábava. Ale představte si, že byste tutéž činnost mohli vykonávat ve středověku. Zní vám to lépe? Nejspíš ano. Bohužel, pokud nedisponujete funkčním strojem času, máte smůlu. Tedy skoro. Naštěstí je tu totiž Medieval Shopkeeper Simulator.

Jak už název napovídá, půjde o další z řady bizarních simulátorů čehokoli. Na druhou stranu má tato hra narozdíl od takového simulátoru chleba jasně stanovené a poměrně realistické cíle, takže by se z ní nakonec mohla vyklubat docela zajímavá exkurze do časů dávno minulých. A kdo ví, třeba nám vývojáři z Breakfast Studia (kdo ty názvy pořád vymýšlí?) konečně dají možnost přetáhnout nepříjemného zákazníka řemdihem. A po tom všichni, kdo aspoň někdy pracovali v obchodě, v hloubi duše touží.

Hra momentálně započala kampaň na Kickstarteru, kde vývojáři požádali o velice skromných 1000 dolarů. Vývojáři tvrdí, že peníze pomohou pokrýt náklady, které vznikly přechodem na engine Unity 5. Také jim umožní najmout hudebního skladatele. Kromě Kickstarteru můžete Medieval Shopkeeper Simulator nalézt i na platformě Steam Greenlight, kde se uchází o přízeň hráčů.

A v čem hra vlastně spočívá? Inu, samozřejmě ve vybudování co nejúspěšnějšího obchodního impéria. Hráči navštíví širokou paletu rozličných prostředí, v každém potkají jiné obyvatele, faunu, flóru a příležitosti ke zbohatnutí. Od prostých vesniček se dostanete až k velkým městům, ne všude ale bude bezpečno. V Medieval Shopkeeper Simulatoru nechybí ani crafting, vyrábět můžete ledacos, od jídla až po zbraně. Herní náplň jinak tvoří především objevování světa, obchodování, stavba nových obchodů, odemykání božských požehnání a v neposlední řadě také odhalování tajemství místní církve a krále celé země. Důležité je, že herní svět je procedurálně generovaný, pokaždé byste se tedy měli dočkat úplně nového zážitku. Podívejte se na první trailer a posuďte sami, zda si vývojáři zaslouží požadovaný obnos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama