Steam změní systém obchodování s kartami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam změní systém obchodování s kartami

Steam změní systém obchodování s kartami

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 5. 2017 10:41
Reklama

Když jsme minule psali o chystaných změnách v rámci nakládání s dary na Steamu, tak jste v diskuzi narazili na neméně nebezpečný fenomén se zakládáním nefunkčních her a na následné obchodování s jejich sběratelskými kartami. Tento obchod a podivná forma farmaření dlouho bujel bez větší pozornosti Valve, nyní tomu však bude učiněna patřičná přítrž.

Dosud totiž nepoctiví tvůrci dokázali za pomocí stále zákeřnějších mechanik protlačit do programu Steam Greenlight hry takzvaně nepravé, a to navzdory snaze Valve vychytat takové pokusy. Podvodníci následně za pomocí generátoru klíčů získali obrovské množství klíčů a ty dali k dispozici botům, kteří ve hrách poté farmařili ony sběratelské karty. Příspěvek na stránkách Steamu k tomu trefně dodává, že to ve své podstatě nemusí být nijak závadné – karty si následně přeci koupí pouze ti, kdo za ně zaplatit chtějí, jenže takovýto systém rovněž sype kvanta lichých dat do systému, který vyhodnocuje doporučení her. A to je v zásadě špatně a může se to týkat všech hráčů na Steamu.

Ve Valve se tedy rozhodli, že se pokusí s touto šedou ekonomikou zápasit již v zárodku a mění systém přerozdělování karet. Zároveň se snaží nedotknout se těch, kteří na systému vydělávají poctivě a kteří jej používají tak, jak bylo původně zamýšleno, a to jak z pohledu hráčů, tak i samotných vývojářů.

Nově tedy budou moci hry rozdávat karty až v momentě, kdy se stanou důvěryhodnými a bude jasné, že je hrají reální hráči. Jak ale systém takovou důvěryhodnost vyhodnocuje, to se pochopitelně nedozvídáme a Steam i Valve si toto tajemství bude zřejmě pečlivě střežit. Zároveň se v momentu dosažení oné důvěryhodnosti rozdají karty i zpětně, takže se hráči nemusí bát, že by o něco mohli v prvních hodinách hraní přijít.

Jak tato změna zapůsobí a zda to bude fungovat lépe, to ukáže až čas. K samotné problematice vydávání nepravých her na Steamu pak Valve již jen dodávají to, že program Greenlight je používán úzkou skupinou uživatelů a získat z takto zúženého výběru dat relevantní informace prý není oproti klasickému Steamu zcela jednoduché.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama