Quake Champions se chlubí novým režimem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quake Champions se chlubí novým režimem

Quake Champions se chlubí novým režimem

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 5. 2017 09:11 1
Reklama

Chystaný návrat značky Quake s podtitulem Champions si již několik dní mohou vyzkoušet všichni hráči na PC během otevřené bety. Ta bude probíhat do 21. května, pokud jste tedy ještě nástupce Quake III: Arena neotestovali, máte nejvyšší čas. Vývojáři pravidelně představují nové bijce, s nimiž se v krví potřísněných arénách potkáme, nyní jsme se ale dozvěděli víc i o jednom z herních režimů.

Jmenuje se Duel Mode a jak název napovídá, půjde o souboje jeden na jednoho. Na počátku hry si každý z hráčů vylosuje tři šampiony a jeho úkolem bude zabít ty soupeřovy. Po každé smrti se respawnujete v podobě jednoho ze zbývajících bijců. Ten, kdo vyhraje alespoň dva ze tří zápasů, se tedy následně stává vítězem celé hry.

Autoři hry ze studia id Software tvrdí, že tento režim do hry přinese další vrstvu strategického rozhodování. Každý hrdina má jiné schopnosti, jinak se za něj hraje a klíčem k úspěchu je důkladné rozpoznání jeho sil a slabin, stejně tak jako znalosti slabin nepřítele. Oznámení režimu doplnil nový trailer a pokud si jej chcete ihned vyzkoušet, nic vám nebrání, i Duel Mode je součástí otevřené bety.

Otázkou zůstává, jak si tento režim poradí s free-to-play modelem hry. Ze starších informací víme, že za hru nebudete muset zaplatit, v tom případě ale budete mít k dispozici jediného hrdinu - Rangera. Platící zákazníci, kteří budou mít odemčené všechny další postavy, tedy budou ve znatelné výhodě. Bethesda také v minulosti potvrdila, že platící i neplatící hráči budou hrát společně, nebudou od sebe nijak odděleni. Nezbývá než doufat, že se tento oříšek do vydání hry ještě podaří rozlousknout a Duel Mode bude kvalitní zábavou i pro ty, kteří do hry nechtějí investovat. 

Pokud se chystáte věnovat Quake Champions v budoucnu svůj volný čas, určitě budete potřebovat komunitu dalších hráčů. Nejspíš vás tedy potěší, že i ta česká se po letech mírného úpadku fanoušků značky Quake opět probouzí k životu. Zapojit se do ní můžete například na oficiálním profilu na Facebooku, podle našich informací ale probíhají také horlivé práce na přípravě páté generace webu Quake.cz. Čeští fanoušci už založili i diskuzní kanál na Discordu, naleznete jej pod tímto odkazem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama