MMO Ashes of Creation je na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MMO Ashes of Creation je na Kickstarteru

MMO Ashes of Creation je na Kickstarteru

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 5. 2017 14:35 1
Reklama

Na Kickstarteru se před nedávnem objevilo velmi zajímavé a nadějné MMORPG jménem Ashes of Creation, které obratem zaujalo značné množství štědrých hráčů. Ti zatím přislíbili hře podporu ve výši více než 2 milionů dolarů a původní požadavek tím překročili takřka trojnásobně. A když se podrobněji podíváme na to, čím se pokouší hra zaujmout, tak se na jednu stranu není čemu divit – takto ambiciózní MMORPG jsme tu pravděpodobně již delší dobu skutečně neměli.

To hlavní kouzlo Ashes of Creation má spočívat v tom, že moc spadá do rukou samotných hráčů. Ti mohou celý svět utvářet za pomocí vlastních rozhodnutí a akcí, což má za následek například i vliv na zakládání malých osad i měst, na cykly ročních období i na celkovou podobu světa hry. Ta se díky tomu může zásadně lišit server od serveru.

Změny tedy dle slibů mají probíhat dle gusta hráčů a jejich akcí, každé jejich rozhodnutí má něco znamenat a ti samí hráči budou moci přímo i nepřímo svět vytvářet, ovlivňovat život tamního obyvatelstva, pomáhat získávat suroviny i budovat města, bourat je a koneckonců se i sami rozhodovat, co je správné a co naopak špatné.

K tomu tvůrci slibují utváření vlastní historie – rozhodnutí v úkolech hry zkrátka mají platit a navždy změnit krajinu. Erupce vulkánu tak kupříkladu může nadobro změnit ráz světa, jinde celé věky trvající zima pak má ten samý potenciál. Ve finále pak vývojáři slibují i drobnosti typu vytváření obchodních cest a budování vlastní ekonomiky. Více už ale může napovědět komentovaná ukázka zveřejněná v rámci crowdfundingové kampaně:

A všechny tyto ambice vězí aktuálně v rukách tvůrců, v jejichž portfoliích se lesknou jména jako EverQuest, EverQuest Next, Star Wars Galaxies, EverQuest 2 a další. Zkušenosti v týmu tedy mají a očividně se zároveň jedná o tvůrce s preferencemi ze staré školy, neboť se klaní ke standardnímu platebnímu modelu pravidelných měsíčních plateb. Od toho se ostatně odvíjí i podoba odměn pro ty, kteří se rozhodnou hru ve finále podpořit.

Pro další informace můžete zavítat například i na web hry, či na YouTube kanál, kde se nově objevila ukázka další. Ta se zaměřuje na malebný svět hry a ukazuje, jakým směrem se bude ubírat vizuální stránka hry a jakou atmosféru tvůrci plánují navodit. A zatím to především vypadá velmi zajímavě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama