Tyranny si v prodejích nevede podle představ
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tyranny si v prodejích nevede podle představ

Tyranny si v prodejích nevede podle představ

David Plecháček

David Plecháček

17. 5. 2017 11:23 9
Reklama

Obsidian Entertainment je ve videoherním průmyslu pojem. Počínaje Hvězdnými válkami, přes Fallout: New Vegas, South Park až po úspěšné Pillars of Eternity a Tyranny, výčet jejich her vzbuzuje obdiv. S Tyranny Obsidian bodoval u recenzentů naposledy, ale pokud jste si kladli otázku, jestli s ním studio bodovalo stejně jako s předchozími Pillars of Eternity i u hráčů, máme pro vás překvapivou odpověď.

Výsledky jsme se dozvěděli přímo od vedení Paradoxu, tedy od společnosti, která Tyranny vydává. V rozhovoru pro PCGamesN nejprve výkonný ředitel společnosti řekl neurčitě, že „Tyranny si vedlo OK“, později se slova jal obchodní viceprezident Shams Jorjani, který konkrétně dodal: „Myslím, že jsme s výsledky v součtu spokojení. Ale každý z nás doufal, že si Tyranny povede o něco lépe.“

Výkonný ředitel Fred Wester ale obratem řekl, že se výsledky mohou ještě po nějakou dobu zlepšovat, neboť nad hrou přemýšlí ještě spousta lidí, kteří by si jí rádi zahráli. Tyranny má podle něj široké časové pásmo, kdy může někoho oslovit. Bezprostředně po launchi ale „opravdu nenaplnil čísla, která jsme si pro něj nastavili“.

K tématu se vyjádřila i tým vývojářů z Obsidianu, který své Tyranny chválí za neuvěřitelnou hloubku a jedinečný RPG systém. „Zatímco by lepší hodnocení těsně před Vánoci prodejům samozřejmě přispělo, myslíme si, že Tyranny je zrovna ten typ hry, která si povede dobře i v průběhu času,“ zní z kalifornského Irvine v podobném duchu, v jakém hovořili zástupci Paradoxu.

Shams Jorjani ze zmíněného vydavatelství ještě dodal svůj vlastní názor, podle kterého už nadšení z devadesátkových RPG pomalu upadá. Ať už má pravdu nebo ne, Tyranny nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si, jak se hraje za ty zlé. Navíc vám nezabere ani tak dlouho, 25 hodin je na RPG podobného stylu poměrně málo. Během nich si z tohoto žánru vyzkoušíte to nejlepší. U nás si titul odnesl absolutní hodncení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama