Netflix natočí seriál Zaklínač
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Netflix natočí seriál Zaklínač

Netflix natočí seriál Zaklínač

David Plecháček

David Plecháček

17. 5. 2017 12:15 30
Reklama

Ačkoliv jsme herní web o hrách, čas od času se u nás dočtete i o filmech vycházející z herních předloh. Výjimečně se ale stane, že by se jednalo o seriál. Jednu světoznámou sérii si bere pod palec Netflix, a pokud jste na obrázku výše poznali slavného Geralta z Rivie, asi víte, odkud vítr vane.

Něco nám říká, že chce Netflix tak trochu konkurovat slavné Hře o trůny z produkce HBO. Historické ságy s fantaskními prvky zkrátka táhnou, a na západě hrami zpropagovaná série, jejíž původní knihy tam zase tak dobře neznají, je příhodné podhoubí pro tvorbu podobného seriálu.

Projektu se ujali Sean Daniel (Ben-Hur, The Expanse, Mumie) a Jason Brown (The Expanse) coby výkonní producenti, a také Tomasz Bagiński a Jarek Sawko ze společnosti Platige Imahe, která se stará o produkci a vizuální efekty. Oba také natočí minimálně jeden díl za sezónu. Jedná se o poměrně zvučná jména, Bagiński byl například nominovaný na Oscara za film Katedrála, a za Umění létat obdržel prestižní cenu BAFTA. To vše s posvěcením Andrzeje Sapkowského.

Ten k tomuto kroku říká: „Jsem nadšený, že Netflix udělá adaptaci mých příběhů, že autoři zůstanou věrní základním materiálům a tématům, s jejichž psaním jsem strávil třicet let života. Jsem nadšený z našeho společného snažení, stejně jako z týmu, který mé hrdiny přivede na svět,“ říká. Na celý projekt se pochopitelně těší i zástupci Netflixu. Například Erik Barmack, viceprezident společnosti, má pro Sapkowského jen samá slova chvály.

K celému vznikajícímu dílu se vyjádřili i Sean Daniel, Jason Brown, Tomek Bagiński a Jarek Sawko. „Příběhy Zaklínače sledují osudy netradiční rodiny, která se rozhodne bojovat za pravdu v nebezpečném světě. Postavy jsou jedinečné, zábavné, a neustále diváka překvapují, a my se nemůžeme dočkat, až je přivede až k vám skrze Netflix.“ Podle týmu knihy dalece přesahují svou morální a intelektuální hloubkou hranice tohoto žánru. „V Zaklínači je příběh o dnešku a o dnešních výzvách, které jsou skryté pod fantaskní tematikou. Je to příběh o nás, o netvorech a o hrdinech v našich nitrech,“ říká sestavená čtveřice.

Nic dalšího se zatím k projektu neví. Neznáme herecké obsazení, neznáme ani období, kdy můžeme seriál čekat, víme jen a pouze to, že produkce už pro tuto chvíli začala. Podle toho, jak se Sapkowski ke své sérii staví, doufáme, že s Netflixem podepsal smlouvu, se kterou bude i za několik let spokojený. Jen nechceme snad ani předjímat, co se bude dít, až se v popularitě dostane před knihy kromě her i zmiňovaný nově vznikající seriál.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama