Zásoba informací o chystaném Assassinovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zásoba informací o chystaném Assassinovi

Zásoba informací o chystaném Assassinovi

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 5. 2017 10:47 25
Reklama

Ohledně příštího dílu dlouholeté série Assassin’s Creed se v poslední době rozvířila celá řada spekulací. Na vině je především únik nepříliš detailních obrázků a také několik střípků informací, které poukazují na to, že se novinka bude jmenovat Assassin’s Creed: Origins a její děj bude zasazen do starověkého Egypta. Po loňské pauze očekáváme, že se Assassin’s Creed objeví na letošní E3, ještě předtím tu ale máme novou zásobu detailů.

Ty se nejprve objevily na serveru 4chan, kde je poskytl anonymní zdroj, aby je následně na Redditu dal dohromady uživatel s přezdívkou self.assassinscreed. S ohledem na původ informací vás asi nemusíme upozorňovat na to, abyste následující zprávu brali zatím s rezervou. Na druhou stranu, totéž jsme před časem psali i o novém Call of Duty nebo Destiny, je tedy možné, že se informace dříve či později potvrdí.

Hra se podle anonymního zdroje skutečně má odehrávat v Egyptě, hlavní hrdina bude židovského původu a jeho cílem bude osvobodit svůj národ z otroctví. Zda se dočkáme šokujícího odhalení, že mezi členy řádu assassinů patřil i Mojžíš, to je zatím ve hvězdách. Příběh se má odehrávat mezi lety 1400 a 1200 před naším letopočtem. Hra bude akcentovat i příběhovou linii ze současnosti, ta by prý měla dostat podobný prostor, jako tomu bylo v případě třetího dílu série. Objeví se zcela nový protagonista ze současnosti, míšenec, který už prošel assassinským výcvikem, zároveň se ale vrátí William, Shaun a Rebecca.

Zdroje uvádí, že úniky obrázků vůbec nejsou nešťastnou náhodou, ale má v nich prsty samotný Ubisoft. Ten starší, na němž vidíme postavu se štítem před jakýmsi vchodem, prý pochází ze starého buildu hry, ten nový pak z traileru, který uvidíme na letošní E3. Ve hře nemají být žádné věže, namísto nich bude hlavnímu hrdinovi k ruce cvičený orel, který má zatím jméno Akhom. Díky němu budeme moci zkoumat okolí, má ale omezenou vzdálenost doletu. Také se prý nedočkáme námořních bitev, vývojáři se prý ale inspirovali u třetího Zaklínače a na moře vyjedeme alespoň v menší loďce. V plánu prý není ani multiplayer.

Všechny postavy budou mluvit anglicky, což příběhové pozadí vysvětluje využitím zařízení Animus 5.0, které odstranilo nedostatky v překladu, jimiž trpěly starší verze. Animus nebude mít podobu, kterou jsme viděli ve filmu. Ve hře bychom se prý mohli dočkat i scény, v níž se rozestoupilo Rudé moře, aby mohli Židé uprchnout před egyptskými pronásledovateli. Dojde k tomu ale prý za použití jednoho starého známého artefaktu.

Svět hry je prý nádherný, odehrává se v něm spoustu vedlejších příběhů a působí realističtěji než v minulosti. Hra opět klade mnohem větší důraz na stealth, došlo ale i k přepracování soubojů, které mají taktéž působit jako z třetího Zaklínače. Parkour zůstal, je ale údajně plynulejší a obsahuje více pohybů, tak jako ve Watch Dogs 2. Engine hry je přepracovanou verzí toho ze Syndicate, hra ale prý vypadá velmi výrazně lépe.

Úprava vzhledu hrdiny je podobná Unity nebo Syndicate, můžete si nasazovat a sundávat kápi dle libosti. Ve hře se vyskytne luk, štít a celá řada zbraní, skrytá čepel je ale mnohem primitivnější, než jsme byli v posledních dílech zvyklí, nositel kvůli ní musí přijít o prst. Hra obsahuje strom dovedností, jeho větve se zaměřují na boj, plížení a pohybové schopnosti.

Zdroj se také vyjadřuje k potenciálním dalším zasazením série. Uvádí, že se Assassin’s Creed vyhýbá Japonsku či první a druhé světové válce, protože si vedení společnosti myslí, že by taková dějiště neměla u hráčů úspěch. Čínu v Chronicles prý zobrazili, jen aby potěšili fanoušky. Hovořilo se prý také o potenciálním dílu z antického Říma. Cézar by údajně nebyl templář, ale sdílel by s nimi některé pohledy na svět. Zavražděn by prý měl být příslušníky řádu assassinů. Není ale jasné, zda se k tomuto konceptu Ubisoft ještě vrátí.

Jak jsme již psali, veškeré tyto informace pocházejí od anonymního zdroje a nejsou nijak potvrzeny. Dokud Ubisoft hru definitivně neodhalí, není vůbec jisté, zda se zakládají na pravdě. Líbil by se vám ale právě takovýhle Assassin’s Creed? Myslíte, že pauza sérii prospěje a vývojáři přinesou něco skutečně nového?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama