Spekulace o novém Thiefovi byly vyvráceny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace o novém Thiefovi byly vyvráceny

Spekulace o novém Thiefovi byly vyvráceny

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 5. 2017 09:14 2
Reklama

Před pár dny rozvířila vlny internetu zpráva, že se dost možná pracuje na novém pokračování série Thief. Informace vyplývala z popisu filmu, na němž momentálně pracuje produkční společnost Straight Up Films. Pokud jste se už těšili, že brzy znovu nazujete tiché botky lupiče Garretta, budeme vás bohužel muset zklamat.

Dohadům a spekulacím totiž učinila přítrž osobnost z nejpovolanějších. Sám šéf studia Eidos Montreal, které se aktuálně o značku stará a má na svědomí její dosud poslední díl z roku 2014, napsal na svůj osobní Twitter výsměšnou zprávu o tom, že jeho tým vyvíjí Thiefa 5. Zmínil přitom, že název by tedy měli. Teď už jen sestavit tým, získat rozpočet…zkrátka na to prý máme zapomenout.

Je samozřejmě také možné, že nová hra ze série vzniká v úplně jiném studiu, spíše bychom ale vsadili na to, že je popis filmu zkrátka chybný. V případě, že by se úspěch filmu vydavatelství Square Enix rozhodlo podpořit například mobilní hrou, nejspíš by ji dostalo na starost jiné studio, než právě Eidos Montreal. Minulý Thief vyšel kromě PC, PS4 a Xbox One také na minulou generaci konzolí, celkové prodeje dokázaly jen těsně překonat hranici dvou milionů kusů. Je otázka, zda takové množství vydavateli stačí na úvahy o pokračování, nebo jestli bude značka ještě nějaký čas u ledu.

První díl série Thief s podtitulem The Dark Project vyšel již v roce 1998, o dva roky později jen následovalo pokračování Thief II: The Metal Age. Thief: Deadly Shadows z roku 2004 se kromě PC podíval i na první Xbox, nedokázal ale naplnit očekávání vydavatelství po stránce prodejů, což vedlo ke zrušení plánovaného čtvrtého dílu s názvem Dagger of Ways. Série na další pokračování čekala dlouhých deset let, hlavní hrdina v rámci rebootu přišel o ikonický hlas Stephena Russela, jehož nahradil herec Romano Orzari. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama