Remaster Phantom Dust zdarma již dnes
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Phantom Dust zdarma již dnes

Remaster Phantom Dust zdarma již dnes

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 5. 2017 08:26 4
Reklama

Pokud jste náhodou patřili mezi velice malou skupinku českých či slovenských majitelů původního Xboxu, je docela možné, že jste na něm hráli i hru Phantom Dust, kterou například server Kotaku označil za jednu z nejlepších her pro tuto platformu. A jestli si chcete osvěžit vzpomínky, máte nyní ideální příležitost.

Phantom Dust vyšel v roce 2004, postaraly se o něj vývojáři z Microsoft Game Studios a jedná se o kombinaci akce a strategie, v níž nechybí prvky z karetních her. Hra se odehrává v postapokalyptickém světě, v němž musí hlavní hrdina přijít na kloub tomu, co se vlastně stalo. Situaci mu neusnadňuje ztráta paměti, kterou trpí snad všichni zbylí přeživší. Postupným získáváním artefaktů sbíráte střípky informací o katastrofické události, kombinací skillů pak tvoříte ultimátní bojové sestavy, takzvané arsenály, které následně aplikujete na nepřátele nebo na ostatní hráče v multiplayeru.

Na loňské E3 Microsoft slíbil, že se hra dočká remasterované podoby. Prvně se o ní hovořilo již v roce 2014, později ale byly práce přerušeny, projekt však nikdy nebyl zrušen. Značka Phantom Dust se dokonce měla dočkat rebootu, o nějž se mělo postarat nezávislé studio Darkside Games. Tomu bohužel došel rozpočet a Microsoft se tedy vývoj rozhodl zastavit. Remaster původní hry ale světlo světa nakonec spatřil.

Již dnes si jej budete moci zcela zdarma stáhnout na PC a Xbox One. Kreativní šéf hry Adam Isgren uvedl, že remaster nemění nic z toho, jak fungovala původní hra. Dostal ale podporu poměru stran 16:9 a až 4K rozlišení. Pokud si ale chcete připomenout, jak se hra v roce 2004 hrála, nemusíte se bát žádných změn v konceptu či mechanismech. Není jasné, zda bude hra zdarma pořád, nebo jestli se jedná o časově omezenou akci. Každopádně je bezplatné vydání remasteru rozhodně sympatickým krokem ze strany Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama