Minecraft na Switchi v 720p ne vinou výkonu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft na Switchi v 720p ne vinou výkonu

Minecraft na Switchi v 720p ne vinou výkonu

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 5. 2017 09:38 5
Reklama

V minulém týdnu konečně i na Nintendo Switch dorazil jeden z největších herních hitů všech dob – Minecraft. Ten je sice k mání na celé řadě domácích i přenosných zařízeních, v případě Switche je ale velmi vítaným přírůstkem do prozatím dost omezené nabídky her. Start Minecraftu na novéh hardwaru však není tak úplně hladký.

Magazín Time totiž informoval, že hra běží v rozlišení 720p, a to bez ohledu na to, jestli je zrovna v handheldovém režimu, nebo zda bezpečně sedí v doku u televize. Microsoft se k této skutečnosti následně vyjádřil v tiskové zprávě, v níž uvádí, že rozlišení hry nesouvisí s výkonem konzole, ale vychází z momentálně prověřovaných problémů, které nastávají při změně rozlišení při vysouvání a zasouvání konzole z/do doku.

Zpravidla platí, že hry v handheldovém režimu běží v rozlišení 720p, po připojení k doku pak Switch rozlišení upscaluje na 1080p. Microsoft v prohlášení dodává, že je dost možné, že se rozlišení 1080p v dokovacím režimu v případě Minecraftu dočkáme. Definitivně jisté to však není. Za zmínku také stojí, že v obou režimech hra na Switchi běží v 60 FPS.

Podobné potíže postihly i Super Bomberman R od Konami. Ten se sice dočkal navýšení framerate ze 30 na 60 FPS, ovšem za cenu zásadního snížení rozlišení. Hra původně běžela v 1080p v doku a v 720p mimo něj, po novém updatu, který navýšil framerate, se rozlišení snížilo na 720p, respektive 540p. Hra navíc neumožňuje hráčům možnost volby, zda dají přednost vyššímu rozlišení nebo plynulosti.

Minecraft na Switchi nabízí lokální i online multiplayer a také skiny populárních postaviček z univerza slavného instalatéra Maria. Omezení je v maximální velikosti světa, ten může zaujímat maximálně 3072x3072 kostiček. To je stále masivní zlepšení od verze pro Wii U, která nabízela pouze malé světy o rozloze 864x864 kostek. Na PS4 a Xbox One však mají hráči k dispozici i světy o velikosti 5120x5120 kostek. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama