Sega plánuje oživení starších značek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega plánuje oživení starších značek

Sega plánuje oživení starších značek

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 5. 2017 12:03 6
Reklama

Japonská společnost Sega sice už pěknou řádku let nevyrábí konzole, tou poslední byl ostatně Dreamcast z roku 1998, pokud tedy nepočítáme zařízení Advanced Pico Beena pro malé děti, které je však určeno exkluzivně pro japonský trh, stále má ale k dispozici nepřeberné množství zajímavých herních značek. V dohledné době bychom se měli dočkat oživení celé řady z nich.

Vyplývá to z informací, které Sega poskytla v rámci zveřejnění finančních výsledků za uplynulý fiskální rok. Dozvěděli jsme se například, že celkové prodeje činily 10,28 milionů kusů her, zhruba polovinu z toho činí prodeje nových titulů. Vydavatelství si zvlášť pochvalovalo úspěch Persony 5, která od vydání stihla prodat 1 a půl milionu kusů. Total War: Warhammer zas stihl prodat půl milionu kusů za pouhé tři dny.

Pro nás jakožto hráče je ale mnohem zajímavější pohled do budoucna. V rámci prezentace jménem Road to 2020 předestřela Sega svou strategii, která spočívá ve tvorbě titulů s potenciálem na globální úspěch. Toho hodlá docílit jednak oživením starších IP a také lepším využíváním externích značek. Zároveň má Sega v plánu rozšířit vývoj her tak, aby pokryla mobilní hry, PC i konzole. Do budoucna chce společnost rozvinout svá vývojářská studia po celém světě.

Mezi značky, které by si zasloužily oživení, patří bezesporu například série Streets of Rage, fanoušky tenisu, kteří momentálně na poli virtuální zábavy dost strádají, by možná potěšil i návrat Virtua Tennisu. Vzpomenout ale můžeme například také Sega Rally, Shinobi, House of the Dead a další. Víme, že maskot společnosti, ježek Sonic, se v blízké budoucnosti dočká hned dvou her. Krátce po zveřejnění plánů Segy se na Twitteru ozvalo studio Obsidian, které naznačilo svůj zájem o pokračování hry Alpha Protocol. Jakou ze značek od Segy byste si rádi připomenuli vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama