Vývojáři Tropica nás v nové hře zvou na Mars
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Tropica nás v nové hře zvou na Mars

Vývojáři Tropica nás v nové hře zvou na Mars

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 5. 2017 09:20
Reklama

Jméno bulharského vývojářského studia Haemimont Games možná řadě z vás vůbec nic neříká, od svého založení v roce 1997 ale stihlo vytvořit velmi slušnou řádku především strategických her. Tou první byl Tzar: Burden of the Crown z roku 2000, dosud poslední je pak předloňské akční RPG Victor Vran. Mezi tím se ale vývojáři také stihli postarat o třetí, čtvrtý a pátý díl oblíbené série Tropico. Nyní se do strategických vod plánují vrátit.

Vydavatelství Paradox Interactive totiž oznámilo novou budovatelskou strategii jménem Surviving Mars, která by měla v příštím roce dorazit na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jak už název napovídá, úkolem hráčů bude kolonizace rudé planety. Tu si budou moci vychutnat skutečně komplexně, od prvních průzkumných roverů až po konstrukce prvních obyvatelných domovů pro lidské kolonisty. O ty se ostatně budete muset dobře starat, protože každý jednotlivec bude pro úspěch mise důležitý.

Každý pokrok vám umožní expandovat a upevnit pozice v nehostinném prostředí. Cílem je založení fungující a prosperující společnosti, která vychová první generaci, jež nikdy nepoznala život na Zemi.  Zodpovědný ředitel studia Haemimong Gabriel Dobrev se v tiskové zprávě k oznámení nového titulu vyjádřil v tom smyslu, že strategické hry jsou podle jeho názoru nejlepší tehdy, když nechají hráče zažívat unikátní příběhy, vyprávěné jejich vlastními rozhodnutími. A právě tento aspekt bude v Surviving Mars využíván naplno. Kolonisté tu nejsou jen od toho, aby svou prací zvyšovali produkci, budou doslova bojovat o život a budou mít své vlastní spory a obavy. V Surviving Mars mají hráči pochopit, s čím se osadníci potýkají na osobní úrovni a pokusit se jejich potřeby naplnit.

Paradox Interactive si nově navázanou spolupráci pochvaluje a uvádí, že s Haemimont Games chtělo pracovat už celé roky. O rozšíření svého segmentu managementových strategií firma údajně uvažuje již od úspěchu Cities: Skylines. Zodpovědný ředitel společnosti Fredrik Wester říká, že už se nemůže dočkat reakcí fanoušků a jejich příběhů o úspěších a katastrofách, které na Marsu zažili. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama