Údajný screenshot RDR2 pochází z jiné hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Údajný screenshot RDR2 pochází z jiné hry

Údajný screenshot RDR2 pochází z jiné hry

David Plecháček

David Plecháček

12. 5. 2017 08:13 1
Reklama

Na GTAforums se objevil obrázek, který byl podle všeho uniklým screenshotem ze hry Red Dead Redemption 2. Je sice pravda, že to není zpráva nejaktuálnější, ale dříve jsme se jí nechtěli věnovat, protože všichni víme, jak se věci mají – takových úniků se každý týden objeví desítky. Některá média ale o zmiňovaném obrázku stačila vyplodit tři, ba dokonce i čtyři texty plné rozborů, nás ale zajímá pokračování příběhu, který je ještě zajímavější, než samotný screenshot.

Pojďme si letem světem udělat rozbor i na u nás na Hrej. Z obrázku (viz výše) na nás na první pohled dýchne divoký západ. Prach, vyprahlá země, kostel, typická nádrž na vodu, salón… a především kovboj, kůň a dostavník. Red Dead 2? Ano, chápeme, že screen vypadá věrohodně. Ale ne, nejedná se o Red Dead Redemption. Přesto obrázek není falešný, jak by někdo mohl kovbojsky vystřelit od boku. Světovým médiím se totiž podařil unikátní kousek.

Obrázek totiž odkazuje k úplně jiné hře. Je pravda, že ta sama o sobě zní poměrně zajímavě, ale těžko říct, zda bychom o ní kdy slyšeli. Pravděpodobně ano, ale Red Dead, který není Red Dead, zajistil novince nehynoucí slávu a popularitu. Navždy to bude titul, který většina popsala jako Red Dead Redemption. Lepší marketing si vydavatelská společnost DJ2 nemohla přát.

Novinka se jmenuje Wild West Online a představuje MMO hru založenou na klasickém open-world PvP modelu. K oficiálnímu odhalení došlo skrze web PC Gamer, který přinesl komplexní popis hry včetně rozhovoru s viceprezidentem společnosti, Stephanem Bugajem. Vývojáři ale před sebou mají ještě kus cesty – předně je čeká Kickstarter, na kterém chtějí v rámci kampaňě vybrat 250 tisíc dolarů. Tým ale přesto začal pracovat na jádru hry, která by měla vyjít ještě letos. Kickstarter znamená peníze navíc na zlepšení zážitku.

Bugaj říká, že na příkladu Red Deadu je patrné, jaký potenciál hry z divokého západu mají. Je tu po nich poptávka, je mnoho hráčů, kteří po takové hře volají. „A tak jsme se rozhodli vytvořit velký, otevřený svět ve Wild West, svět, ve kterém mohou lidé žít jako v těch nejlepších MMO hrách,“ říká Bugaj. Vývoj zajišťuje studio 612 Games, které je částečně vlastněné vydavatelstvím DJ2, a na hře pracují vývojáři, kteří mají zkušenosti z Cryteku a jejich série Crysis nebo i z takových her, jako je League of Legends.

Problém ale může být samotný Red Dead. Rockstar stále nepotvrdil, zda PC verzi chystá. Pokud nakonec opravdu vyjde, je také otázka, jestli po GTA Online vyjde v nějaké podobě i RDR Online. Je to pravděpodobné. I kdyby, tak Red Dead Online ani Wild West Online bezesporu nebudou stejné, každá hra bude cílit trochu někam jinam. Jenže všichni asi nějak podvědomě tušíme, pro kterou hru se nakonec kdo rozhodne. Ale to je jen coby kdyby. Na další informace si musíme počkat. V galerii si můžete prohlédnout další screenshoty. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama