Survival akce Rokh vás vezme až Mars
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Survival akce Rokh vás vezme až Mars

Survival akce Rokh vás vezme až Mars

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 5. 2017 13:09
Reklama

Již 16. května zamíří do programu předběžného přístupu na Steamu atraktivní sci-fi survival akce Rokh, kterou si vybraní hráči mohli vyzkoušet v rámci uzavřeného betatestu uplynulý víkend. Svým konceptem a nápady hra vypadá slibně a dobře pro ni vyznívají rovněž předchozí zkušenost autorů – ti v minulosti pracovali například na titulech Thief, Half-Life 2, Dishonored, Age of Conan a Assassin’s Creed.

V této futuristické adventuře se ocitáte na Marsu, nikoli však sami a už vůbec ne jako ti první osadníci. Lidé se totiž o kolonizaci Marsu již v minulosti pokusili, nicméně první pokusy ztroskotaly a v této druhé vlně se tedy musíte pokusit nejen zjistit, co se vlastně pokazilo, ale rovněž přežít tak dlouho, abyste o tom mohli koneckonců rovněž i vyprávět.

Rizika mohou mít formu kupříkladu smrtící radiace, ničivých nočních mrazů, rozsáhlých písečných bouří a dalších lahůdek.

Rokh na to konto navíc slibuje být titulem realistickým a založeným na vědecky podložených faktech i na reálném výzkumu. Výsledkem by tedy měla být uvěřitelná survival adventura, v níž při boji o přežití bude zapotřebí myslet na hlad i žízeň a kde se budou muset hráči starat o kyslík a kde rovněž ani nelze opomíjet rizika rudé planety. Ta mohou mít formu kupříkladu smrtící radiace, ničivých nočních mrazů, rozsáhlých písečných bouří a dalších lahůdek specifických pro tento blízký objekt zájmu naší sluneční soustavy.

Prim však bude vedle samotného boje o přežití hrát ovšem i explorace, bez které nebude možný zisk surovin a tedy ani možnost stavět vlastní honosná sídla. Zde očekávejte prvky známé z jiných her, jež budou v tomto případě zkombinované s on-line kooperací.

S nehostinným prostředím tedy nebudete muset zápasit sami a kooperační on-line multiplayer otevírá další možnosti i vrstvy hratelnosti, které mohou mít v tomto titulu kupříkladu podobu možnosti obchodovat či budovat společné základny. Navrch do hry časem přistane i možnost vytvářet vlastní vozidla či vylepšovat svůj skafandr a celé je to přitom zabalené do celkem líbivého kabátku.

O tom již už ale ostatně více vypovídají přiložené obrázky i trailer, který všechny výše představené prvky představuje hezky v pohybu a v podání nejnovější verze enginu Unreal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama