Nové Life is Feudal je jako větší Banished
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové Life is Feudal je jako větší Banished

Nové Life is Feudal je jako větší Banished

David Plecháček

David Plecháček

12. 5. 2017 10:23 2
Reklama

Pokud máte rádi hry jako Banished, asi už nějaký čas po očku sledujete early access verzi hry Life is Feudal. Novinka od studia Mindillusion je v předběžném přístupu od loňského léta a tak je nejvyšší čas na její dokončení.

Sérii Life is Feudal proslavilo studio Bitbox, a to především vlastními díly Your Own a MMO. V případě nejnovějšího dílu s podtitulem Forest Village působí Bitbox pouze jako vydavatel. Přesto byste měli novému dílu věnovat pozornost, především tehdy, pokud se vám strategické hry podobného ražení líbí.

Life is Feudal: Forrest Village vyjde 26. května, tedy za dva týdny. Hráč jako obvykle začíná s malou skupinkou lidí, která se musí postarat o to, aby jejich linie přežila a aby jejich vesnice prosperovala. Pokud jste hráli extrémně populární Banished, na tomto konceptu vás nic nepřekvapí. Opět jsou základem domy, sady a farmy, a až postupem času se dostáváte k mnohem nákladnějším budovám, které zpočátku ani nepotřebujete.

Forrest Village ale nabízí zajímavý režim, ve kterém se vám do rukou dostane jednotlivec, abyste si vyzkoušeli středověký život z jeho perspektivy. Velkou roli v životě osadníka také bude hrát počasí a roční období. To už jsme také někde viděli. Že by ve zmiňovaném titulu Luka Hodorowicze?

Příliš odlišností nečekejte, ani nijak závratnou revoluci. Ostatně ani Hodorowicz (respektive Shining Rock Software, jehož je jediným členem) nepřišel s Banished s revolucí. Spoustu prvků čerpal například ze série Anno. Life is Feudal je na tom podobně, a když nic, nabízí alespoň líbivější grafické zpracování a určitý pocit, že hrajete zase něco nového.

Navíc Forrest Village slibuje propracovaný a především komplexní systém farmaření, o zábavu se nám postarají nemoci, s nimiž souvisí i novinka v podobě příjmu a stavu vitaminů v těle, a zajímavě také zní dynamický ekosystém, který bude reagovat na to, co ve světě děláte. Chodíte často do lesa pro dříví? Odlákáte divokou zvěř. A tak podobně. Doufejme, že tento systém bude fungovat alespoň zpola tak dobře, jak zní na papíře.

I když předběžně nečekáme nic třeskutě originálního a revolučního, na novinku se těšíme. Budovatelských strategií není nikdy dost. Navíc se můžeme těšit na to, s čím přijde komunita. Pokud se chcete těšit s námi, můžete se podívat na přiložený trailer. A pak už jen vyhlížet 26. května, kdy hra vyjde.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama