BattleTech je tahovou strategií s mechy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BattleTech je tahovou strategií s mechy

BattleTech je tahovou strategií s mechy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

12. 5. 2017 14:07
Reklama

Titulek zprávy samozřejmě nehlásá návrat nepříjemného plevele, ale obrovských rezivých bestií, na které v rámci žánru tahových strategií jistě s láskou vzpomínají hráči série MechWarrior a kteří dlouho pošilhávají po možném nástupci. A jednoho takového letos bude ve svém portfoliu nabízet vydavatel Paradox Interactive, který se ujal strategie jménem BattleTech, jež je zasazená do právě výše zmíněného univerza.

Hra o sobě přitom dala vědět poprvé již loni v listopadu, kdy úspěšně prošla crowdfundingovou kampaní na Kickstarteru (tam tvůrci vybrali více než desetinásobek původně požadované částky) a kdy poprvé dokázala upoutat pozornost publika. Nyní má však o další finanční prostředky tak jako tak postaráno, neboť její vydání zastřeší právě zmíněný vydavatelský dům.

Jeho zástupcům se zjevně zalíbila idea nekonečné občanské války, jež v roce 3025 zmítá hned několika slunečními soustavami naráz. Hráči se v tu chvíli musí ujmout rolí vojevůdců, kteří se vydávají se svým korábem (jež slouží jako mobilní základna) napříč vesmírem a vstříc nebezpečným dobrodružstvím.

Zapotřebí přitom bude v rámci tahových strategií zcela nutný um i dobrý taktický úsudek, bez kterého nebude možné na bojišti uspět. Hráči se zároveň budou muset starat o své rezavějící stroje a udržovat je při životě po co možná nejdelší dobu.

Do jejich kabin mohou následně usednout najímaní žoldáci a celé to rovněž zavání alespoň částečnou správou surovin. Z těch pak bude možné financovat vylepšení nejen bitevních robotů samotných, ale i oné vesmírem putující báze.

Tvůrci z týmu Harebrained Schemes (kteří mají na svědomí například povedené moderní Shadowrun Returns) slibují hru dokončit ještě letos, a to ve verzích pro PC, Mac i Linux. Náhled na hru i na její animované předěly si pak můžete prohlédnout v přiloženém traileru. Pro další informace můžete následně zavítat i na oficiální web hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama