Vývoj Metal Gear Survive stále pokračuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj Metal Gear Survive stále pokračuje

Vývoj Metal Gear Survive stále pokračuje

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 5. 2017 13:26 10
Reklama

Rozloučení Hidea Kodžimy se společností Konami a ukončení letité spolupráce neproběhlo tak úplně hladce a odnesl to minimálně projekt Silent Hills, na němž se Kodžima měl podílet s režisérem Guillermem del Torem. Jaká je nyní budoucnost značky Silent Hill, to nikdo netuší, stejné tajemství ale až do loňského léta halilo i osud Metal Gearu.

Na minulém Gamescomu jsme se ale dozvěděli, že Konami chystá akční survival spin-off jménem Metal Gear Survive. Ten nám sice jakožto fanouškům původní série nejprve způsobil svým námětem kopřivku, z prvních záběrů z hraní je ale patrné, že i když hra se slavnou značkou sdílí snad jen jméno a zčásti příběhové pozadí, nakonec by se z ní mohl vyklubat docela zajímavý titul s důrazem na kooperaci se skupinou dalších hráčů. Kodžima přesto Survive v minulosti odsoudil.

Pravdou ale je, že naposledy jsme o Survive slyšeli loni v září a od té doby si opakovaně klademe otázku, jak práce na projektu pokračují a zda se jej Konami nerozhodlo po nepříliš přívětivé reakci hráčů spíše v tichosti zrušit. Podle informací, plynoucích z aktuální finanční zprávy o výsledcích za uplynulé období, je však hra stále ve vývoji a její termín vydání připadá na letošní rok. Je tedy velice pravděpodobné, že o ní více uslyšíme v průběhu letošní E3 nebo Gamescomu.

Metal Gear Survive se odehrává v alternativní realitě, kam byli červí dírou přeneseni příslušníci Militaires Sans Frontières po útoku na mateřskou základnu, jehož svědky jsme se stali na konci Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Nový svět je plný agresivních bytostí, které vypadají jako zombie se zvláštními krystaly místo obličeje. Cílem je samozřejmě jednak přežít, ale také najít cestu domů. Hra má nabídnout stealth prvky ve stylu hlavní série, souboje se zbraněmi nablízko, obranu základem a nutnost spolupráce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama