O nové konzole je v USA jen malý zájem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O nové konzole je v USA jen malý zájem

O nové konzole je v USA jen malý zájem

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 5. 2017 11:43 19
Reklama

Možná ještě máte v živé paměti, jaké obavy v loňském roce panovaly kolem plánovaného představení silnějších variant konzolí v rámci jedné generace. V případě PlayStation 4 Pro se nakonec ukázalo, že se majitelé původní verze strachovali víceméně zbytečně, jak ale s celou situací zahýbá chystaný projekt Scorpio od Microsoftu, to je zatím ve hvězdách. Jisté ale je, že minimálně američtí hráči o vylepšené konzole přílišný zájem nejeví.

Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti Nielsen, která zveřejnila svou každoroční zprávu Games 360. Ta již osm let poskytuje řadu zajímavých informací o stavu herního průmyslu a hráčské komunity ve Spojených státech. Zjistili jsme tak například, že mezi hráče se řadí 64 % Američanů nad 13 let, necelá polovina z nich hraje na jediné platformě, zatímco 16 % vlastní hned tři.

Co se týče rozložení platforem, 47 % tamních hráčů využívá konzole, zbytek se takřka rovnoměrně dělí mezi PC a mobilní zařízení. Z průzkumu se také dozvídáme, že největší povědomí mají Američané o konzoli PlayStation 4, a to platí jak pro hráče, tak pro běžnou veřejnost. PlayStation 4 má také největší podíl potenciálních zájemců o koupi, přemýšlí o ní 21 % hráčů a 15 % běžné populace. Právě v této části průzkumu vyšlo najevo, že vylepšené konzole nejsou ve Spojených státech velkým tématem. O pořízení PS4 Pro uvažuje 15 % hráčů, o Scorpiu pak ještě o 2 % méně.

Ukázalo se také, že drtivá většina hráčů preferuje digitální distribuci, v tomto smyslu se vyjádřilo celých 75 % respondentů. Konzoloví hráči v průměru u svého koníčku tráví něco málo přes 7 hodin týdně, PC hráči pak zhruba o hodinu více. Celou zprávu naleznete pod tímto odkazem, obsahuje ještě mnoho dalších zajímavých údajů. Očekávali jste, že bude zájem o nové konzole tak malý? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama