Google koupil vývojáře Job Simulatoru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google koupil vývojáře Job Simulatoru

Google koupil vývojáře Job Simulatoru

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 5. 2017 09:37 3
Reklama

Možná si vzpomenete na loňskou zimu, kdy se nám do rukou dostalo zařízení PlayStation VR a spolu s ním i nenápadný titul Job Simulátor, který nám přinesl neočekávanou porci zábavy. Vývojáři ze studia Owlchemy Labs z texaského Austinu se následně ještě postarali o vtipný VR titul Rick and Morty: Virtual Rick-Ality na motivy populárního seriálu a jejich talentu si povšiml i gigant Google. A rozhodl se malý tým zakoupit.

Obří společnost z kalifornského Silicon Valley nepodala žádné informace o tom, kolik ji nákup stál, ani žádné doplňující detaily. Trochu sdílnější byli samotní Owlchemy Labs, kteří v tiskové zprávě slibují, že budou i nadále vytvářet vysoce kvalitní VR obsah:

„Před šesti lety jsme započali pouť, jejímž cílem je tvorba her, které bychom si sami přáli. Během té doby jsme zjistili, že v samém jádru se náš tým zajímá o několik klíčových prvků. Patří mezi ně vývoj kvalitních multiplatformních her, řešení složitých problémů v rámci malého, avšak absurdně talentovaného týmu, sdílení našich pokroků s komunitou a samozřejmě tacos, jimiž je Austin proslulý. Když teď vidíme svou budoucnost po boku Googlu, nemůžeme být šťastnější. Náš plán tvořit skvělé věci bude teď mít tu nejsilnější podporu.“

Owlchemy i nadále chtějí vyrábět hry pro HTC Vive, Oculus Rift a PlayStation VR. Dle jejich názoru je budoucnost virtuální reality velice slibná a tým se již nemůže dočkat, až nám předvede svůj příští počin. Ze strany Googlu pak zazněla slova chvály na smysluplné interaktivní zážitky, které Owlchemy Labs svými tituly hráčům poskytli. Společně prý nyní budou pracovat na tvorbě nových a poutavých her, nových způsobů interakce napříč různými platformami a tak dále. Bude jistě zajímavé sledovat, jaké zdroje dosud malý tým dostane k dispozici a jak s nimi potenciálně naloží. I přes nespornou zábavnost mají vývojáři za sebou spíše menší tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama