Marvel má s herní divizí velké plány
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Marvel má s herní divizí velké plány

Marvel má s herní divizí velké plány

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 5. 2017 11:40 6
Reklama

Komiksové univerzum Marvelu velice úspěšně přerostlo do světa filmu a ani ten herní mu není zcela neznámý. Takový Spider-Man už dostal pěknou řádku herních titulů, na své si přišli i X-Men, hry diskutabilní kvality doprovodily i filmového Iron Mana, Thora či starého dobrého Kapitána. A když se někdo nedočkal své vlastní herní adaptace, objevil se třeba alespoň v bojovce Marvel vs. Capcom. Marvel chce ale do herního průmyslu proniknout ještě mnohem víc.

Jak už víme, v budoucnu se na nás chystá hned několik her, které hrdiny tohoto nakladatelství využívají. Kromě dalšího dílu Marvel vs. Capcom s podtitulem Infinite je to také nový Spider-Man, kterého kutí vývojáři ze studia Insomniac Games nebo třeba projekt Avengers od Crystal Dynamics. Všechny tyto hry navíc stojí samy za sebe a nejedná se tedy jen o tituly, které mají podpořit popularitu chystaných filmů. Jay Ong, viceprezident pro hry a inovace ve společnosti Marvel, slibuje, že tento trend bude i nadále pokračovat.

Ong v rozhovoru pro server Gamespot potvrdil, že momentálně je v přípravě celá řada titulů, které sahají od velké AAA produkce až po mobilní hry nebo projekty pro VR či rozšířenou realitu. Herní segment se podle Onga stal pro Marvel jedním z klíčových pilířů a Marvel Games mají ve tvoření nových příběhů a pojetí zcela volnou ruku. Ong to demonstruje na příkladu kostýmu Spider-Mana z chystané hry. Ten je podle něj úplně originální a nepochází z žádného filmu ani komiksu.

Marvel momentálně znovu přistoupil ke strategii poskytování licencí vývojářům třetích stran. Marvel Games v tomto ohledu fungují jako kurátor, který vybírá, jaká IP se poskytne konkrétnímu studiu. Už v minulosti jsme ale registrovali spokojené konstatování, že spolupráce mezi Marvel Games a vývojáři probíhá velmi hladce a ke vzájemné spokojenosti. Nezbývá než si počkat, jaké přinese ovoce. Marvel vs. Capcom Infinite vychází 19. září, zbylé hry zatím nemají přesné datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama